domaci pekarna

Zdenek zdej na atlas.cz
Sobota Listopad 24 17:51:54 CET 2012


Tu spotřebu jsem měřil. Pekárna z Lidlu, W-metr z Lidlu (takže kompatibilní
:-) ) a pro  750 g chleba to bylo 0,35 kWh. Což jsou odhadem nějaké 2 Kč...

Zdeněk

-----Original Message-----
From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On
Behalf Of Šerých Jakub
Sent: Saturday, November 24, 2012 12:02 PM
To: HW-news
Subject: RE: domaci pekarna

Pekarna zere pri peceni rozhodne mene (samozrejme neco sezere pri hneteni a
kynuti, ale to je celkem zanedbatelne). Ovsem co je zcela neporovnatelne je
lidska energie/cas vlozeny do procesu peceni chleba. U pekarny je to fakt 5
minut a nulove starosti, u rucni pripravy to bude urcite minimalne pul
hodinka samotne prace a nekolik hodin dalsich "starosti" (hlidani, zda uz
nakynulo, hlidani v troube atd.).

Na druhou stranu kurka chleba z pekarny se s tou z trouby neda srovnavat.
Dobry kompromis je nechat testo uhnist a nakynout v pekarne, a pak ho dat
upeci do trouby. Jen na to mit tu energii, cekat po vhozeni surovin do
pekarny (coz se deje v mem pripade obvykle nekdy mezi 23. a 24.h) jeste
dalsi dve a pul hodiny...

Jakub Serych  



Další informace o konferenci Hw-list