domaci pekarna
Jaroslav Lukesh
lukesh na seznam.cz
Sobota Listopad 24 12:19:38 CET 2012
Na internetu jsou hromady především blbých receptů. Z 10 receptů je dobrý
tak jeden, možná ani to ne, ostatní jsou buď moc suché, nebo moc mokré, nebo
poživatelné jen v nouzi.
U pekárny v návodu jsou recepty, které se vám zaručeně podaří. Sice nic moc,
ale na to abyste měli doma vykynutý chleba, stačí. Jo a sušené kvasnice mají
zaručenou opakovatelnost výsledku, syrové ne. Se synem jsme měli krvácení ze
střev, podezření na alergii na lepek (4 z 5 faktorů) ale doporučili nám
zkusit kynuté, že v tom se něco vytvoří a po pár dnech se to spravilo,
stačilo si dát pár dní pečivo z obchodu a problémy byly zas.
----- Původní zpráva -----
Od: "Tomáš Koželuh" <mr.death na ipq.cz>
Je to fajn věc, kromě chleba to umíchá i těsto na cokoliv. A taky nebrat ty
hotový směsi, nestojí za nic, normálně si dělat vlastní chleba, na internetu
jsou hromady receptů. A nevzdávat to po prvních pár pokusech, většinou se
prvních pár chlebů moc nepodaří (špatně vykynou, špatná chuť,...). Lidi to
pak vzdávají, že to je horší než kupovaný chléb, ale opravdu není. :)
Další informace o konferenci Hw-list