domaci pekarna

Koci Frantisek kocifrantisek na seznam.cz
Sobota Listopad 24 11:52:11 CET 2012


Ja nejsem pekař, ale kam se v tomto procesu ztratil kvásek - nebo již není  
potřeba?
A další parametr na porovnání - kvalita pečení chleba.
S pozdravem F.K.


Dne Sat, 24 Nov 2012 10:49:38 +0100 Šerých Jakub <Serych na panska.cz>  
napsal(a):

> Ja delam standardne 550 ml tekutiny (obvykle voda, ale pokud je treba  
> bily jogurt, ktery v tu chvili nikdo nechce, klidne ho tam dam a doplnim  
> na 550 ml vodou) a 770 g mouky (vsypu tam obvykle tak tretinu az  
> polovinu zitne a zbytek psenicne). Sul, kmin, drozdi a muze se jit spat.  
> Myslim, ze oproti hotove smesi to budu delat tak max o minutu dele  
> (celkovy cas pripravy mam max 5 minut) a je to tak minimalne o polovinu  
> levnejsi (pokud tedy nesezenete smes v nejake ultraakci).
>
> Jakub Serych
>
>>
>> No, raději jsem vsadil na směsi, tedy na jistotu. Manželce někdo  
>> nakukal, že
>> ne každý chleba se podaří. Takže když se podařilo hned na poprvé, tak  
>> byla
>> spokojená a přestala mít výhrady.
>> Směsi mají občas v akcích. To vychází levněji.
>> A hlavně se vracíme z práce dost pozdě, takže je potřeba co nejrychleji
>> nasypat směs a zapnout, aby to bylo hotové než jdeme spát.
>>
>> Zdeněk
>>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


-- 
Tato zpráva byla vytvořena převratným poštovním klientem Opery:  
http://www.opera.com/mail/


Další informace o konferenci Hw-list