domaci pekarna

Jaroslav Buchta jaroslav.buchta na hascomp.cz
Sobota Listopad 24 11:40:39 CET 2012


Copak ta cena, ale te chemie co je ve smesich, si to nekdy prectete ;-)
Clovek ma aspon dobry pocit, kdyz to udela z prvotnich surovin...

Dne 24.11.2012 10:49, Šerých Jakub napsal(a):
> Ja delam standardne 550 ml tekutiny (obvykle voda, ale pokud je treba bily jogurt, ktery v tu chvili nikdo nechce, klidne ho tam dam a doplnim na 550 ml vodou) a 770 g mouky (vsypu tam obvykle tak tretinu az polovinu zitne a zbytek psenicne). Sul, kmin, drozdi a muze se jit spat. Myslim, ze oproti hotove smesi to budu delat tak max o minutu dele (celkovy cas pripravy mam max 5 minut) a je to tak minimalne o polovinu levnejsi (pokud tedy nesezenete smes v nejake ultraakci).
>
> Jakub Serych
>
>> No, raději jsem vsadil na směsi, tedy na jistotu. Manželce někdo nakukal, že
>> ne každý chleba se podaří. Takže když se podařilo hned na poprvé, tak byla
>> spokojená a přestala mít výhrady.
>> Směsi mají občas v akcích. To vychází levněji.
>> A hlavně se vracíme z práce dost pozdě, takže je potřeba co nejrychleji
>> nasypat směs a zapnout, aby to bylo hotové než jdeme spát.
>>
>> Zdeněk
>>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list