OT Konzervy vs zavareniny
Jan Waclawek
konfera na efton.sk
Pátek Prosinec 7 15:33:21 CET 2012
Kompoty maju kysle pH, co samo osebe zlikviduje cast mikroflory.
> protoe tam není nálev a je tam maso a hlavnì protoe se zavaøily jenom
> jednou, cokoli z masa se zavaøuje 2x, aby se znièily i bakterie co se pak
> probudí ze spor.
Este nikdy som nezavaral maso ani som nevidel ten gulas v skle, ale
konzervy sa rozhodne sterilizuju len raz, a to dlho a pri relativne
vysokej teplote. Predpokladam, ze gumove tesnenie pouzivane na sklenenych
obaloch tieto podmienky neznesie; a ak ano, tak druhy problem je, ze ta
sterilizacia na 121+st.C sa robi v autoklavoch pri pomerne vysokych
tlakoch.
Napr.
http://www.google.com/search?num=100&hl=en&safe=off&complete=0&site=webhp&source=hp&q=sterilizacia+konzerv&btnK=Google+Search
-> http://fbp.uniag.sk/data/aa5e573b.pdf -> Tab.2
wek
Další informace o konferenci Hw-list