OT: Linux (na desktopu) a kompilace (bylo: Re: Alternativnifirmware do routeru - SVN server)

Michal Grunt michal.grunt na vynet.cz
Pátek Listopad 4 08:18:51 CET 2011


Presne. Protože antiviry ve firmách jsou většinou na brane do internetu (kontrola emailu, obsahu webových stranek…) pripadne na serverech (ci server jednou za cas kontroluje uloziste). Nejvice viru co mam zkušenost se neprenasi ani tak přes USB Flash jako přes email. Flash je dnes z hlediska kancelářského uzivatele uz skoro zbytecnost, když si svoje data z domova muzes do firmy poslat emailem – pokud jde o nejaky dokument ci něco malého. Cas od casu i antivir něco propusti (dnes je tezke definovat co je vir a co otravny software) a to většinou přes webovou stranku nebo prijde emailem odkaz na který někdo klikne.

From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Snehulak
Sent: Friday, November 04, 2011 8:01 AM
To: HW-news
Subject: Re: OT: Linux (na desktopu) a kompilace (bylo: Re: Alternativnifirmware do routeru - SVN server)

Tak hlavne musi byt ten pocitac pouzitelny pro uzivatele , jak jsem psal my mame nod vic jak na stovce pocitacu a se zpomalenim se moc nesetkavame. Prave u firemniho PC by to slo resit jinak nez antivirem , treba zamezenim pristupu k externim usb zarizenim , nastavenim prav atd... On ten antivir stejne neni samospasitelny a musi se stejne kombinovat jeste s dalsimi opatrenimi, treba kde to jde nasadit linux :)

snehulak
2011/11/4 KarelM <a8dtljb na gmail.com<mailto:a8dtljb na gmail.com>>
Urband legend to neni, majitel spolecnosti (jina vetsi spolecnost) nastavil IT pravidla a ty jsou axiomem. Co vim, tak nod32 dost zpomaluje pc behem testu, ale zase nezpomaluje pc scanem na pozadi, napr. behem otvirani souboru, ale treba u takoveho symantecu je to naopak. Ono bude zalezet na prisnosti nastavenych pravidel v antiviru. V mensich firmach neni bezpecnostni politika tak prisna, tam asi nebyva s antiviry problem.
K.


On 4.11.2011 7:27, Snehulak wrote:
3 hodiny to bude nejaka urban legend ne ? Spravce co ma takove PC by asi v normalni firme hned vyhodili nebo si nedovedu predstavit situaci kdy by nekdo musel tak dlouho cekat v pracovni dobe na PC nez neco udela.
My mame NOD na stovkach PC , vsech moznych konfiguraci a zpomaleni(vyrazne) nepozoruju , na domacim PC nemam antivir vubec nebo v nejhorsim ten od MS z windows essentials ten dobry .

Ale to vite co chcete po ovci na kterou musite klackem jak pise jeden mistni fanatik :)

snehulak

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20111104/53df526b/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list