Mereni proudu - co je to zac?

Pavel Dolnsky p.dolnsky na atlas.cz
Čtvrtek Září 23 14:03:26 CEST 2010


To je jasne, impedanci strany transformatorove zname a u nezname zatezove si z U a  Idc umime dopocitat, R z cehoz asi tak nejak predpokladam, ze tvori s prehledem rozhodujici cast impedance zateze, protoze jinak by to cele fungovalo nevim jak.


>. Ake su hodnoty tych2 odporov pri OZ?

To by me take zajimalo, bohuzel ve schematku, ktere k tomu je v servisnim manualu nejsou hodnoty uvedeny a uvnitr pristroje je cela tato cast pod stinicim plechem, ktery je pripajen po celem obvodu. Ja bych to i kuchnul, ale zaruka, kalibrace a cena, presahujici cenu auta rikaji radeji ne :-)
Nejaky integrator na vystupu zesilovace tam je, to je patrne z popisu v manualu.
Na mereni DC slozky proudu jsou pouzity tri ruzne velke odpory a vse konci timto zahadnym obvodem, dokazu odmerit az co leze z mericich obvodu a ty jsou nastaveny tak, ze v danem rozsahu z nich leze 0 - 5V, nasleduje 18bit ADC a pak DSP. Jedna veta z manualu, ktera se tyka tohoto obvodu " to read the RMS content of current or voltage waveform use ... . U zesilovace je jasna poznamka High BW C Amp. V cele te analogove desce je cca 40ks OZ a vsechny jsou nakresleny bezchybne a tak, ze chapu co delaji. Jen tu tohoto AC domerovaciho obvodu si nevim rady a zaroven jde o nejzajimavejsi cast toho celeho :-)

Pavel 



>Striedava zlozka prudu sa rozdeli na cast prudu meracou vetvou C+trafo a cast prudu meranym obvodom v pomere impedancii (t.j. silne zavisle od pripojenej zataze). Ak by, ako pisete, celych 10uA stiahla meracia vetva, tak netreba nic merat, zataz je "oslobodena" od rusivej striedavej zlozky :-)

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20100923/d410e4c7/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list