Jak skladovat máslo (to opravdové, vzpomínáte?)
Jaroslav Lukesh
lukesh na seznam.cz
Úterý Listopad 23 13:34:04 CET 2010
Sice jsem to nejedl, ale můj děda mi vyprávěl, že si dělali něco jako
tvargle tak, že tvaroh osolili a okmínovali, zalili pivem, zavřeli do
zavařovačky a nechali zrát, ale už nevím jak dlouho, bylo mi tak 10-12.
----- Původní zpráva -----
Od: "Dawid Ferenczy" <ferenczy na volny.cz>
Puvodni zprava "Re: Jak skladovat máslo (to opravdové, vzpomínáte?)"
HCi> Pamatuji ze moje babicka to uz nepouzivala na maslo, ale delala
HCi> nejakou pomazanku z tvarohu (ala rozhuda), ktera se musela nechat
HCi> zrat (pri spravne teplote) a stalo v predsini (pruchozi takze tam
HCi> byl stale pruvan).
HCi> RV
Nebyl to ten jakoby zkazeny tvaroh? Ze svych mladych let si take
pamatuji, jak babicka delala nejakou podobnou pomazanku s kminem v
kameninovem hrnci. Vim, ze mi to dost chutnalo a ze jsem se s tim od
te doby uz nesetkal. Vite nekdo, jak se takova pomazanka pripravuje?
Další informace o konferenci Hw-list