Předvánoční OT - konzumace syrové mouky
HW CNCnet.info
hwnews na cncnet.info
Neděle Prosinec 19 18:14:07 CET 2010
No spis je to naopak - skoro to vypada, ze neupecena mouka je zdravejsi
nez ta upecena - najdete si na netu tzv. Maillardovu reakci - je to
hotova chemicka fabrika na vsechny mozne slouceniny - vcetne tech ktere
treba vyrabime ze zminene ropy
problem s nepecenou moukou je spis ze vas z ni muze bolet bricho proto,
ze ji snite hodne - 50g chleba je na objem o dost vetsi nez 50g testa
stejne tak je to i s masem - syrove maso pokud nema zrovna nejakou
breberku vam take nic neudela - je dokonce i snaz stravitelne a ma vyssi
obsah uzitecnych latek
--
S pozdravem
======================================================================
Radek Vicek
======================================================================
http://www.cncnet.info - problematika CNC a automatizace
http://www.jakjevenku.info - webová meteostanice
Dne 19.12.2010 11:36, Pavel Troller napsal(a):
> Zdravím,
> v souvislosti s přípravou vánočního cukroví se u nás rozhořela diskuse, zda
> je poživatelná (třeba v nevelkých množstvích) tepelně neupravená, tedy "syrová"
> pšeničná mouka (bílá, hladká). Napřed jsem se snažil najít něco na síti a našel
> jsem spoustu naprosto si odporujících tvrzení, jako např. to, že syrová mouka
> obsahuje lepek, který bez tepelné úpravy zcela zlikviduje klky tenkého střeva,
> na druhou stranu ale také jsou k vidění recepty na nepečené cukroví, které
> mouku obsahuje, v diskusích k nim se objevují dotazy, zda je to vůbec
> poživatelné a na ty jsou tam odpovědi, že ano a že je to velmi dobré. Za sebe
> mohu říci, že od malička mám zálibu v "uždibování" těsta ještě před pečením, a
> z toho, že tu dosud jsem, soudím, že smrtelně jedovatá ta mouka asi nebude :-).
> Jaký je váš názor na tuto věc ? Je zde někdo, který syrovou mouku konzumuje ?
> Zdraví Pavel.
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
Další informace o konferenci Hw-list