[OT]: Problem s Cisco

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Pátek Srpen 27 08:19:52 CEST 2010


Poslete running configuraci toho catalystu a muzeme zacit patrat. Tam muze byt nastaveno asi tak tisic veci. Normalni timeout ARP cache (MAC adresy) je kolem 2 minut, takze tim to nebude, pokud v te konfiguraci neni nastaveno neco jineho mene obvykleho.

Jakub Serych

P.S. nebylo by nejjednodussi, kdyby to zarizeni treba kazdou pul minutu udelalo ping nekam (cili komunikaci od sebe smerem nekam jinam)?

________________________________
From: hw-list-bounces na list.hw.cz [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Marek Sembol
Sent: Friday, August 27, 2010 4:34 AM
To: HW-news
Subject: [OT]: Problem s Cisco

Zdravim,
najdou se tu lidi se zkusenostma s kdecim, tak mi snad nekdo poradi. Mam v jedne siti nasledujici problem:
1) K Cisco portu je pripojeno zarizeni (neni to PC), vse funguje (se zarizenim jde komunikovat, pingat ho, ...) Podokam, ze zarizeni normalne funguje jako server (nevysila pakety dokud se na nej klient nepripoji)
2a) Zarizeni odpojim a pripojim misto nej jine se stejnou IP adresou. Nekolik hodin se na zarizeni nejde dopingat! (podotykam, ze problem zarizeni to neni, kdyz ho pripojim primo k notebooku, tak komunikuje)
2b) Kdyz misto zarizeni pripojim na chvili notebook (jina IP nez IP zarizeni) a pak zpet to zarizeni, nejde se na nej nekolik hodin dopingat
3) Pokud zarizeni, se kterym nejde komunikovat (viz body 2) na chvili prepnu do modu klient (zarizeni se pokousi aktivne pripojit na prednastavenou adresu - ta je nepodstatna, nemusi existovat atd) a pak zpet do puvodni konfigurace, vse funguje jak ma.

Mam vazne podezdreni, ze vse je zpusobeno zmenou MAC adresy - Cisco neni ochotno po zmene MAC 'na konci dratu' s timto komunikovat dokud se mu nevycisti timeoutem (par hodin) nejake vnitrni tabulky/cache/cert-vi-co
Notebook funguje okamzite, jelikoz 'defaultne' se Windows snazi komunikovat vsude kolem a tak 'daji vedet' tomu Ciscu, ze tam hnipou.

Najde se dobra duse, ktera poradi? IT oddeleni zakaznika neni moc schopne (kulantne receno)

Cisco je Catalyst 2960 (doufam, ze tady nemaji vic ruznych typu a ze tedy nelzu...)
Predem dik za kazde nakopnuti (ne fyzicke prosim:)
Marek
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20100827/059833e0/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list