Tlakomery od Intersemy - pridal by se nekdo kvuli postovnemu?

RV vicek.radek@cpost.cz
Pondělí Září 7 10:53:01 CEST 2009


No to je teda neco. Skoda ze nevite ten typ - oni myslim ty starsi typy 
inovovali tak treba se polepsili.

Napsal jsem jim poptavku a uvidim - stejne asi nezbyde nez to vyzkouset. 
Ja mam Freescale vyzkousene a vim ze funguji vyborne, ale nezkousel jsem 
jak by to vypadalo kdybych to opravdu musel umistit nekde v terenu. Mam 
to overene na chalupe, kde je ten rozkmit teploty vetsi (v chalupe se 
netopi), ale porad to neni vystavene primemu venkovnimu prostredi.

Radek Vicek

k.novo napsal(a):
> Presny typ vam jiz nereknu, je to pomerne dlouha doba, slo o cidla atmosferickeho tlaku.
> Co si tak pamatuji tak cidla zpravidla po delsich mrazech zacala merit kraviny a minimalne jedno se rozpadlo (odpald kovovy krouzek), pricemz vnitrni "lepidlo" se docela solidne drolilo. 
> Kolega se znazil zjistit cim to, vyrobce nas poslal nekam, s tim, ze cidla nejsou primarne urcena pro pouziti v prumyslu tzn. vadi jim UV (bylo to v krabicce  tzn. nic na to nevitilo) vadi jim vybrace pri nizkych teplotach (sice na vybratoru to nebylo, ale kazdy stroj se torchu chveje a ten nas se diky velikosti ve vetru trasl i kdyz mel stovky tun), nejlepsi bylo, ze tomu mohou vadit nektere agresivni latky z prachu a nektere plynne primesi ve vzduchu, coz je u cidla atm. tlaku teto konstrukce celkem tezko resitelny problem.
> 
> Nekdo z Freescale tvrdil, ze problem zpusobuje nevhodny typ siliconu, kterym se cidla zalevaji a ze Intersema dela hezke, male,  senzory, ktere, ale primarne patri do GPS, hodinek a domacich vnitrnich meteo stanic a Freescale dela velka, oskliva, cerna cidla, ktera patri do prumyslu, automobilu a podobnych drsnych podminek.
> Na druhou stanu je to jiz pomerne dlohou a moza Intersema problem vyresila nebo to ve vasi aplikaci nebude problem. Reagoval jsem primarne na tech -40C. Co si tak pamatuji tak DS Intersema psal nejaky marketingovy specialista sice uvadi silene teplotni rozsahy, ale nikde neni ani zminka o intustry grade ci jenem spojeni, ktere by odkazovalo na nejakou normu ci obecne v prumyslu akceptovatnou. 
> Tak asi tak. Oblast naseho nasazeni, povrchovy dul, zarizeni pevne namotovano na velkem stroji.
> Freescale snad neodeslo ani jedno, teplotni kompenzace je u rady cidel primo na chipu cidla, bohuzel napajeni a ADC clovek musi resit sam, na druhou stranu u cidel s natrubkem na hadicku, lze cidlo osadit jinam a  merit tlak ""za zdi", neboji se napsat, ze jde o industry grade a -40 az +125 je teoreticka teplota  pro kterou maji cidla kompenzacni tabulky.
> 
> KN




Další informace o konferenci Hw-list