Re: Tlakomery od Intersemy - pridal by se nekdo kvuli postovnemu?

k.novo k.novo@seznam.cz
Pondělí Září 7 09:29:54 CEST 2009


Presny typ vam jiz nereknu, je to pomerne dlouha doba, slo o cidla atmosferickeho tlaku.
Co si tak pamatuji tak cidla zpravidla po delsich mrazech zacala merit kraviny a minimalne jedno se rozpadlo (odpald kovovy krouzek), pricemz vnitrni "lepidlo" se docela solidne drolilo. 
Kolega se znazil zjistit cim to, vyrobce nas poslal nekam, s tim, ze cidla nejsou primarne urcena pro pouziti v prumyslu tzn. vadi jim UV (bylo to v krabicce  tzn. nic na to nevitilo) vadi jim vybrace pri nizkych teplotach (sice na vybratoru to nebylo, ale kazdy stroj se torchu chveje a ten nas se diky velikosti ve vetru trasl i kdyz mel stovky tun), nejlepsi bylo, ze tomu mohou vadit nektere agresivni latky z prachu a nektere plynne primesi ve vzduchu, coz je u cidla atm. tlaku teto konstrukce celkem tezko resitelny problem.

Nekdo z Freescale tvrdil, ze problem zpusobuje nevhodny typ siliconu, kterym se cidla zalevaji a ze Intersema dela hezke, male,  senzory, ktere, ale primarne patri do GPS, hodinek a domacich vnitrnich meteo stanic a Freescale dela velka, oskliva, cerna cidla, ktera patri do prumyslu, automobilu a podobnych drsnych podminek.
Na druhou stanu je to jiz pomerne dlohou a moza Intersema problem vyresila nebo to ve vasi aplikaci nebude problem. Reagoval jsem primarne na tech -40C. Co si tak pamatuji tak DS Intersema psal nejaky marketingovy specialista sice uvadi silene teplotni rozsahy, ale nikde neni ani zminka o intustry grade ci jenem spojeni, ktere by odkazovalo na nejakou normu ci obecne v prumyslu akceptovatnou. 
Tak asi tak. Oblast naseho nasazeni, povrchovy dul, zarizeni pevne namotovano na velkem stroji.
Freescale snad neodeslo ani jedno, teplotni kompenzace je u rady cidel primo na chipu cidla, bohuzel napajeni a ADC clovek musi resit sam, na druhou stranu u cidel s natrubkem na hadicku, lze cidlo osadit jinam a  merit tlak ""za zdi", neboji se napsat, ze jde o industry grade a -40 az +125 je teoreticka teplota  pro kterou maji cidla kompenzacni tabulky.

KN
 
 


>Hmmm tak to jste teda moc nepotesil. Muzete nejak vic specifikovat jak a 
kde to cidlo bylo umistene a co presne se rozpadlo (ten silikon a nebo 
vlastni kovove pouzdro)? A ktery typ presne jste meli pouzity?

Pokud to je opravdu tak tak se ty cidla snad ani nebudu snazit 
objednavat. Na druhou stranu delat kompenzace teploty te motoroly, AD 
prevodniku a Vref je take pakarna.

RadekCX


k.novo napsal(a):
> Pokud to chcete jako barometricky tlakomer pro nejakou meteostanic, tak to bych se snad radeji priklanel k tomu Freescale cidlu s vystupem na hadicku. Meli jsme 5ks cidel od Intersemy a po trech zimach jsme menili 4ks pac ukazovali totalni kraviny.
> Od te doby pouzivame vyhradne Freescale v pozdru s poradnym IP, ven vyvedeme hadicku a pokud je nejaky konec u diferencialniho cidla na  atmosfericky tlak davame na konec vzduchovaci kamen pro akvarka. Takova cidla jedou i deset let bez jedineho problemu.
> Pravda, jde o aplikace pro velmi zatezove prostredi a mame celkem velke pozadavky na presnost (prevodniky s ralnou presnosti 17.5bitu), ale i tak cesky vzduch odrovnal svycarska cidla celkem spolehlive.
> 
> Co si tak pamatuji tak hlavni problem je, ze to snad maji lepene nejakym silikonem, ktery nesnasi slunecni svetlo respektive UV zareni a asi i cosi co se u nas vyskytuje ve vzduchu, nektera cisla se proste rozpadla.
> 
> KN
> 




Další informace o konferenci Hw-list