Re: OT: Keramick noe
Pavel KREJCI
krepa76@gmail.com
Pondl jen 26 20:43:59 CET 2009
Mame jeden, pro me je super, protoze udrzbu ocele flakam.. Jen si clovek
musi zvyknout, ze pri krajeni, ze nozem nepaci. Ocel to snese, keramika
dlouho ne.
PK
2009/10/26 Ales Prochaska <prochaska@alsoft.cz>
> Na zkoušku jsem dva koupil, jeden už spadl na zem, takže máme jeden.
> Opravdu se moc netupí a je ostřejší než jak umí většina lidí nabrousit
> ocelový nůž. Ale rozhodně to není univerzální kuchyňský nůž - pokud
> bych potřeboval nůž výhradně na krájení zeleniny na polyethylenovém
> prkénku tak asi vydrží celý život, ale pro běžnou kuchyňskou službu mi
> připadají lepší ocelové. Navíc ten můj z http://www.keramickynuz.cz/
> má tak mizernou střenku, že začala být po půl roce odporně lepkavá,
> takže se teď už opravdu vůbec netupí :-)
>
> Být výrobcem nožů tak jdu do nějaké nástrojovky zpracované práškovou
> metalurgií z nějakým povlakem, třeba klidně i ZOX. Ale to bych asi
> zkrachoval protože takové kudly by byly dost drahé, zatímco lidem
> stačí mizerné, hlavně když je to levné.
>
> Aleš Procháska
>
> >
> >
> > Dobrý den,
> >
> > Máte někdo zkušenosti s těmi keramickými kuchyňskými noži, se
> > kterými se v poslední době roztrhl pytel v obchodech a na Aukru?
> > Je to lepší než klasické nože?
> > Dá se to brousit?
> >
> > S pozdravem,
> > --
> > Ales Filip ICQ:64650313
> > Kutna Hora Czech Republic http://proxima.wz.cz
> >
>
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz
> Hw-list@list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
------------- dal st ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20091026/cbffdabf/attachment.htm
Dal informace o konferenci Hw-list