OT Taveni glukozy
Pavel Hudecek
phudecek@tiscali.cz
Čtvrtek Srpen 6 16:24:52 CEST 2009
No jo, ale glukózu maj v potravinách poblíž, ale sorbitol ne. Navíc už jí
mám asi 1,5 kg koupeno, tak bych ji rád zužitkoval... v nejhorším si z ní
odleju bonbóny a ty zchroupu:-)
Kam nejlépe pro sorbitol?
PH
From: "Petr Stehlik" <petr.stehlik@atlas.cz>
Ano, pan kolega má pravdu Sorbitol je to správné. Na "raketky.. " je nekde
návod na palivo které se menuje SX...
From: "RV" <vicek.radek@cpost.cz>
Ptal jsem se kolegy... mate se pry vyprdnout na glukozu a uvarit to ze
sorbitolu. Glukoza je pry neustale hydroskopicka a stejne to pry neni ono.
Sorbitol je pry v tomhle ranku asi nejlepsi reseni za stejne prachy a
nesrovnatelne komfortnejsi. Taje pry kolem 110-120ctC.
Pavel Hudecek napsal(a):
> Dobrý den všem,
>
> rozhodl jsem se vyzkoušet raketové motorky s palivem podle stránky
> http://raketky.via.cz/subpages/tph.htm , konkrétně KNO3+glukóza.
>
> Ale objevila se zajímavá nesrovnalost: I přes veškeré sušení (včetně
> vaření
> taveniny, kdy teplota postupně dosáhla 160 °C a var ustal při poklesu pod
> 158) teplota tání není tam udávaných 140 °C, ale jen něco pod 90 - podle
> wikipedie by se tedy asi mělo jednat o monohydrát.
>
> Jak glukózu správně vysušit, do bezvodého stavu?
> Nebo si nápis na krabici "Glukopur (Dextróza - D-Glukóza)" vykládám
> špatně?
>
> Při jaké teplotě se rozkládá?
Další informace o konferenci Hw-list