Sklokeramicka varna deska, novy sporak, IN?
Pavel Hudecek
phudecek@tiscali.cz
Pátek Prosinec 19 13:42:49 CET 2008
Je to skutečně značně lepší než cokoli jiného. Dokonce i jednoplotýnkovej
vařič za 1 kKč se takto projevuje. Hlavní rozdíl je v rychlosti. Prostě když
něco ihned po zapnutí začne do dna přenášet výkon 2 kW s účinností 90 %, je
z každého hrnce rychlovarná konvice:-) Ale tento rozdíl byl patrný i u
stařičkého ind. vařiče s výkonem 1,2 kW.
Nejlépe funguje obyčejné, levné, tenké smaltované nádobí.
Souhlasím se zkušenostmi manželky M. Sempola. Jen doporučuji pro dlouhé
vaření používat regulaci výkonu (ne každá deska ji ale umí). Zapomnětliví
lidé také ocení časovač. Prakticky většina mého vaření probíhá stylem
"zapnu, po uvedení do stabilního varu odejdu, ... přijdu k hotovému jídlu
(zapomenu, přijdu k hotovému, ale studenému).
Dvojité dno může a nemusí vadit. Vždy trochu vadí tím, že je silnější a
snižuje rychlost odezvy. Hlavně ale často obsahují příliš el. vodivé
materiály, které snižují účinnost přenosu a indukčnost cívky vařiče. Ten pak
protestuje a odmítá topit.
PH
From: "Navrh A P" <navrhpcb@centrum.cz>
Myslite? Kdyz hlavnim faktorem je rocni pausal na plyn (jen na sporak) co
rocne udela skoro 700 Kc, kolik to bude napresrok? To je pri soucasne cene a
nepouzivani zaplacene za 10 let :-D
Jelikoz mam D25 tak na vikendovy obed jedu na NT a tedy provoz stoji par
haleru... Spise jsem chtel vedet, jestli treba rychlost ohrevu PLYN vs.
Sklokeramika, co je rychlejsi apod. Pripadneč jestli se ty desky neposkrabou
nebo tak neco...
Jinak ty hrnce s dvojitym dnem na indukcni vubec nejedou nebo jak se to
chova? A vazne jsou indukcni rychlejsi a usetri elektriku (asi jen o prostup
tepla mezi deskou)?
Další informace o konferenci Hw-list