[OT] klimatizace do baraku

Tomáš Tomáš tom.tore@seznam.cz
Středa Červen 13 22:35:39 CEST 2007


Na uvod mala glosa, je smutne, ze jeste dnes nekdo dokaze postavit novostavbu s prominutim tak blebe, ze musi kupovat klimatizaci.
Nicmene k dotazu.
Pokud nechcete platit za istalaci potrebujete nejakou "samo instalacni" sadu, tu zmaknete nainstalovat i sam, pokud dokazete navrtat diry a prisroubovat jednotku. Pro prumerne zrucneho jedince je to hracka. Pro predstavu mrknete sem http://www.mobilni-klimatizace.cz/chlazeni.php?klimatizace=DIY12 Jste vsak omezen pomerne malou delkou potrubi mezi vnejsi a vnitrni jednotkou. Pokud potrebujete delsi potrubi budete potrebovat chladare a to minimalne na doplneni chladiciho media.

Klimatizaci  v teto cenove hladine najdete celou radu znacek, ale jak to tak byva vse se vyrabi ve dvou fabrikach v cine a lisi se jen znackou a par drobnostma. Klidne pockejte na nejakou supermega akci ve vasem hyperkramu a kupte to co se vam bude libit. Obecne o kvalite rozhoduje kvalita kompresoru, idealni je scroll Copelland, horsi scroll od LG, nicmene v pozadovane cenove hladine bych cekal spise pistovy kompresor.



>Zdravim, shanim nejakou 2 dilnou klimu do novostavby, co mam tuseni,
mela by byt naplnena chladivem a v baleni i potrubi - je to tak?
Jak se resi instalace, na kolik to cca prijde?
Nejaky doporuceny model (tak do 9kKc)?



Další informace o konferenci Hw-list