RE: OT poplatky za lekaře a recepty

Tomáš Tomáš tom.tore@seznam.cz
Neděle Prosinec 30 22:11:48 CET 2007


Asi vam nereknu nic noveho, ale pravdepodobne patrite mezi lidi kteri maji histokompatibilni antigeny HLA DQ2 a DQ8 v konstelaci vhodne pro vznik Ceiakie, jinak receno jste dedicne disponovan a pak jiz staci nejaky spousteci mechanizmus at jiz  skryta infekce nebo stres a mame tu problem. 
   
>Takze se vi co mi je (to jsem spravne urcil), ale nevi se proc to tak je.


Nyni k medicine jako takove. Osobne vidim nekolik zakladnich problemu zdravotnictvi, nakousnu jen dva.
1.  Spousta lidi se naprosto nestara o sve zdravi a ma pocit, ze medicina vse zpravi. Nespravi a popravde, podle nekterych statistik je vetsi cast zdravotnich problemu pacientu zpusobena zdravotnictvim jako takovym. Kdyz obcas vidim jaka kvanta a jakych svinstev si lidi vyzvedaji v lekarnach a pak to polikaji po hrstech nedivim se, ze maji zdravotni problemy. Osobne v tomto ohledu zastavam nazor, nikdo jiny nez ja se o me telo nepostara a vetsina nemoci na nejakou banalni pricinu. Geneticky dane nemoci jsou samozrejme o necem jinem, zde mam stesti a nemluvim o nejakych trivialnich nemocech, ale o chronicke medicine.
2. Pokroky v medicine ruku v ruce s socialni a spolecenskou demenci vedou k tomu, ze se leci pro leceni. Jinak receno investuji se obrovske castky, aby nemocni rakovinou v terminalnim stadiu vydrzeli o dalsi 2 mesice dele, v nemocnici. Deti, ktere se narodili s vadou neslucitelnou s zivotem se za desitky miionu operuji a to jen proto aby byli pacienty po cey svuj zivot. Popirame darvina, jinak receno cilene uprednostujeme a rozmnozujeme  jedince , kteri by v regulerni soutezi neobstali. Mozna je to lidske a humanitarni, ale z pohledu evluce a budoucnosti lidstva to je cesta do pekel.


 



Další informace o konferenci Hw-list