Osciloskopy (bolo Re: Měřící přístroje k PC od ETC)

Daniel VALUCH daniel.valuch@wanadoo.fr
Úterý Prosinec 5 09:37:41 CET 2006


tie osciloskopy maju uz tolko finkcii ze sa cez tych 5 tektronixovych tlacitok vedla displeja jednoducho nedaju ovladat. Modely s windows maju pomerne dobre prepracovany user interface u obidvoch znaciek, pokial clovek nechce mys tak touchscreen je nevyhnutnostou.
LeCroy ma velmi dobry a uzivatelsky prijemny interface, tektonix katastrofa. Mam pocit ze jeden bol vyvinuty inziniermi co to pouzivaju a druhy cistymi programatormi :-)
Co sa tyka komunikacneho software LeCroy ma zdarma a velmi privetivy soft, umoznuje dokonca uplne dialkove ovladanie osciloskopu po ethernete. Clovek ma k dispozicii vsetko ako keby sedel pred pristrojom. U Teku ani samotny predvadzaci technik firmy nevedel co vsetko sa s tym da robit a viacmenej to skoncilo doporucenim ze ked nieco chcem tak je aj tak lepsie si to napisat sam.
Pre niekoho to asi nema vyznam, ale pre nas pomerne velky. Pristroje su roztrusene po geograficky znacnej ploche a kompletne dialkove ovladanie je k nezaplateniu. Nehovorim o konforte ukladania a prenosu nameranych dat.
Ale to uz nesuvisi s povodnou temou, 8 bit za par korun na domace pouzitie staci :-)
b.




> Message du 05/12/06 09:17
> De : "Jan Waclawek" <wek@evona.sk>
> A : "HW-news" <hw-list@list.hw.cz>
> Copie à : 
> Objet : Re: Měřící přístroje k PC od ETC
> 
> Ked si uz povedal A, je nejaka pricina nepovedat aj B (samozrejme s tym, 
> ze ide len o subjektivny nazor nejakych vyvojarov z akehosi CERNu... :-) )
> 
> wek
> 




Další informace o konferenci Hw-list