IrDA u mobilu

Vena Kovar vkovar@zlatestranky.cz
Středa Září 8 14:53:18 CEST 2004


1. IrDA se da obecne pouzit pro poslani souboru do/ mobilu bez instalace jakehokoli ovladace pro konkretni mobil. Cili ruzne blbinky, obrazky, zvoneni atd. Z mobilu ven se takto da treba vytahnout fotka, pokud to umi ta fotkova aplikace v konkretnim mobilu. Cili jedna ze sluzeb je prenos souboru obecne. Starsi mobily jako treba N6110/6150 toho sice moc neumi, ale vyzkouset muzete cokoli. Ve Win98 je jedna z polozek kontextove nabidky Odeslat IrDA nebo Infracerveny, pokud takovy port to PC ma. Prenos souboru je mozny i mezi dvema mobily, obecne i ruznych znacek a modelu. 

1.1. Za soubor muzeme povazovat i polozku z kontaktu z telefonu, nebo z planovaciho kalendare, cili i zde plati vyse popsane.

2. Je to u vetsiny lepsich mobilu i seriovy port modemu, ktery umi AT prikazy (pokud to mobil umi). Z toho plyne pouziti a jen bych upozornil na existenci podskupiny prikazu zacinajich AT+C , ktere jsou orientovany prave na mobily (vycti seznam,posli SMS atd). Nekde to mam castecne zdokumentovane, kdyby byl zajem, pohledam a dam k dispozici. Pan Google mne v tomto smeru urcite muze zastoupit taky.

Mozna je toho vic, ale ja to z hlavy nedam, protoze to jinak neuzivam.

Vena Kovar



Další informace o konferenci Hw-list