Rozdil mezi EEPROM a FLASH

Vaclav Peroutka vaclavp
Středa Březen 17 14:55:14 CET 2004


Diky, ten AppNote vypada dost dobre, jdu ho cist :-)

Vasek

Naprstek Jiri-R54332 wrote:
> Pouziva se technologie s plovoucim gate-m, jako v epromce, ale vhodnou kombinaci napeti lze tu pomocnou elektrodu jak nabit, tak i vybit. 
> 
> Kterak se to dela v motorolich broucich:
> Pri mazani se na D a S privede zem a na G vyssi zaporne napeti. Elektrony povzbuzeny velkym napetim tuneluji ze substratu skrz izolant do plovouci elektrody.
> Programovani funguje obdobne, na S a G se privede zem, na D vysoke kladne napeti a elektrony zase tuneluji ven z plovouci elektrody do D.
> 
> Proti obvykle metode "s rychlymi elektrony" (v epromce) ma tento zpusob vyhodu v tom, ze to vysoke napeti staci velmi slabe, jen aby vzniknul potencial, takze lze generator vyssiho napeti nacpat dovnitr na chip a nemusi byt externe. V klasicke metode se v substratu urychluji elektrony a zdaleka ne vsechny skonci v plovoucim hradle, takze z nabojove pumpy tece docela velky proud a jeji integrace do chipu by zrejme nebyla mozna.
> 
> Jestli si o tom chcete precist neco vic, tak se mrknete na motorolim webu na aplikacni zpravu AN1837 - tam je to pekne popsano i s obrazky :-)
> 
> Jirka N.
> 





Další informace o konferenci Hw-list