RE: Domácí videotelefon

Tomáš Koželuh mr.death na ipq.cz
Neděle Únor 18 15:13:40 CET 2024


Tohle umí třeba Dahua z Ali, což nesplní požadavek na lokálního distributora. Pokud se nepletu, vše jde zapojit přes wifi nebo přes PoE, dá se koupit set s jedním tlačítkem a jednou TV, dvěma, třemi, víc nevím. Ještě by mohl být problém s klávesnicí, ale nejspíš budou mít model i s tím. Podle modelu určitě půjde zjistit přesné montážní rozměry. Výhoda je právě ta, že to jde zapojit i do mobilu, takže když je člověk třeba na zahradě, tak se návštěva dozvoní. A Hikvision to má natuty taky, jenom u české distribuce to může obojí stát zbytečně moc, doporučuju porovnat. Tohle řešení je tak do deseti tisíc, řešení od 2N pak bude za několik desetitisíců.

-----Původní zpráva-----
Od: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> za uživatele Jiri Foldyna
Odesláno: neděle 18. února 2024 13:26
Komu: hw-list na list.hw.cz
Předmět: OT: Domácí videotelefon

Dobrý den,

dovoluji si požádat o radu při upgrade domácího videotelefonu.

Současný stav:
rodinný dům
2-drátové zapojení
jedna dveřní stanice (zazděná do sloupku u branky) https://www.domovni-videotelefony.cz/Dverni-telefon-PC-D252-FK-s-kodovou-klavesnic-objektiv-kamery-170-zapustna-montaz-d1734.htm
monitor
https://www.domovni-videotelefony.cz/Bytovy-monitor-PM-D275TMDv2-obrazova-pamet-dotykova-7-obrazovka-CZ-d1537.htm

Instalace v r. 2016, v r. 2019 výměna dveřní stanice (zásah bleskem).
Momentálně jakž takž funkční, jen monitor se poměrně často bezdůvodně aktivuje.

Co bych potřeboval:
Dveřní stanice s klávesnicí (pro otevírání branky bez klíče nebo tokenu), idiotenfest und bombendicht (je volně přístupná z cesty), odolná proti dešti a prachu. Připojení může být 2-drát, ocenil bych WiFi. MUSÍ jít zamontovat do stávající krabice na sloupku, protože sloupek je z čediče :-) Vnitřní rozměr krabice je 187x91x39, menší to může být. Panel preferuji z nerezu, ale není to podmínka. Klávesnice raději tlačítková, protože polykarbonát před klávesnící, co tam je teď, surově popraskal. Ovládání el. zámku přes relé.

Monitor
Stačí 7", žádné opičky - podívat se ven, pokecat, otevřít zámek. 
Nahrávání atd. nepotřebuju, ale nepřekáží.
Připojení - preferuji lokální síť (LAN s PoE nebo WiFi), webová konfigurace, výborná by byla možnost připojit se smrtfonem nebo tabletem (z terasy nebo zahrady), včetně nějaké notifikace, že zvoní zvonek, podívat se, kdo otravuje a otevřít branku. Aplikace výhradně lokální, žádný cloud, žádný internet. Externí přístup si zařídím přes svoji VPN.

Dodavatel z ČR, při předchozí instalaci se mi hodilo, že se mám koho zeptat.
Kdybyste měl někdo nějaký tip, dejte prosím vědět. Nízká cena potěší, ale radši bych chtěl něco spolehlivého, třeba i za víc.

Díky
jf
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list