[OT] Rakety bylo Akceleromert

zu1234 zu1234@seznam.cz
Pátek Červen 6 09:45:31 CEST 2008


Nemíním to vyrábět (tento víkend mám jinou práci ;), ale máte někdo 
ponětí na jaké (pevné?) palivo to ti palestinci dělají?
Předpokládám že to nemá řízení.

Ad cena války: myslím že zbrojní koncerny Ameriku částečně řídí, takže 
občasné 'mírné' pouštění žilou je jejich příjem.

ZU

k.novo napsal(a):
> Ale kdeze, hlavni vyhodou Kassamu je jejich totální jednoduchost a lace, vyrabet se daji v podstate na kolene a skoro kdekoliv.
> Dani za jednoduchost je nizka presnost a dolet kolem 10km, ale to vice nez staci, ono ani tak nejde o zbran vojenskeho charakteru jako o politicky a predevsim psychologicky nastroj. Palestinci nemaji letectvo a tak nemaji cim reagovat na zakladni nastroj izraelske policice, pro boj se "zlocinem", a to rakety vzduch zeme odpalovane z F16, ale mohou upozornit na sve postaveni a zvednou morálku sveho obyvatelstva.
> 
> Pokazde kdyz je rec o teto oblasti tak si vzpomenut, ze jde v podstate o relikt druhe svetove valky a je zajimave jak se ktera strana z teto valky poucila....
> Projekt raket V1 a V2 byl nejdrazsi zbrojni projekt treti rise a hovorilo se o nem jako o zbrani, ktera spapi nemecko, pritom je smutnym faktem, ze nemci odpalili celekm  radove cca 10.000 raket coz operacne, z hlediska mnozstvi dopravenych vybusnin, odpovida zhruba operacnimu nasazeni ctyrech letajich penvosti B52. Pro predstavu spojenecke letectvo melo koncem roku 1944 v operacnim nasazeni pres 4100 tezkych bombarderu, ktere provadeli denne nalety na nemecko ... Z tohoto pohledu je videt, ze vojensky vyznam V1 a V2 byl smesny a nemohl mit na prubeh valky zadny vliv. Odhaduje se, ze kdyby nemci misto raket V1 a V2 podporili vyvoj sve rizene protiletadlove rakety Wasserfall a proudovych stihacek, jako Me 262 Schwalbe, mohli radikalne snizit nadvladu spojencu ve vzduchu a vaklu protahnout i o par let.
> 
> Kdyz se podivate na dnesni bojiste, Afganistan, Irak, zjistite, ze amici sice maji strely s plochou drahou letu a totalni technologickou prevahu, presto je mistni hosi docela solidne valcuji pomoci prehistorickych strel RPG-7.  Pokud se na to podivame cenove, operacni nasazeni jedne rakety s plochou drahou letu stoji podle typu 1 az 10 M$, jedna RPG-7 pod 20$, cenove mohou tedy vousati hosi za stejne prachy vypalit o tri rady  vice strel....
> Jen valka v Iraku stoji amiky pres 200M$/den, celkem uz prisla na vice nez 400 miliard dolaru, z cehoz je videt, ze ani USA si takovy luxuxs nemuzou dlouho dovolit.
> 
> Omlouvam se za OT, ale tak nejak mi to nedalo.
> 
> 
> 
>> P.S. Podomacku vyrabene rakety kassam, ktere strili palestinci na izraelce
> z Gazy maji dolet tusim 7-10km... (a to za tim podle vseho stoji dost velke
> usili a finance ze stran Hamasu a jeho zahranicnich sponzoru, vyrabi se to
> ve specialnich dilnach, atd...)
> 
> P.T.
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list@list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
> 



Další informace o konferenci Hw-list