usb-c power delivery dotaz

Vojtěch Petrucha petrucha na volny.cz
Úterý Listopad 15 13:31:12 CET 2022


zdravím,
 
prosím dělá někdo s USB-C a power delivery? chtěli bychom v rámci diplomky udělat update specifické DAQ jednotky připojitelné k PC přes USB.. no a jelikož se asi nevejdeme do 2.5W, tak mě napadlo zkusit využít nové power delivery fíčury. Zkusili jsme včera jednoduchý pokus, vzít modul ZY12PDN (https://github.com/manuelbl/zy12pdn-oss) a připájet k USB-C konektoru tři drátky (DP, DN, GND) a ty připojit k převodníku USB/UART od Silabse (https://www.laskakit.cz/prevodnik-6pin-usb-ttl-uart--cp2102--dtr-pin/), který byl napájený 5V z externího zdroje.. 
Modul ZY12PDN umí vyjednat vyšší napětí...to fungovalo když se to celé připojilo k napájecímu adaptéru, který to podporuje.. při připojení k laptopu fungoval UART, ale zase napětí bylo pořád jen 5V, i když se modul  asi snažil říct o víc. 
Ten laptop byl relativně nový DELL Latitude 5520 u kterého uvádějí "Port Thunderbolt 3 s rozhraním DisplayPort v alternativním režimu / USB 3.2 2. generace / funkcí Power Delivery pro procesory Intel Core i5/i7 10. generace", tak bych čekal, že by měl laptop umět dodat i vyšší napětí než jen 5V co z něj šlo..? Ten Dell má USB-C na vlastní napájení speciálně takto označený a další USB-C "normální". Zkoušeli jsme i USB-C kabel "obrátit" v tom případě nebyl USB/UART převodník připojený (jsou tam DP1, DN1 a DP2, DN2 piny, připojeny byly jen jedničkové..), ale power delivery pořád jen 5V..
Fakt je ten, že ani mobil připojený do toho portu neindikoval turbocharging jako to dělá z adaptéru. V biosu ani nastavení jsme nenašli žádné zapínání power delivery nebo něco podobného.
Minimálně podle https://www.ti.com/lit/wp/slyy109b/slyy109b.pdf  Figure 1.  by to tak fungoval snad mohlo.. ?  Má někdo takový PC nebo laptop, který to umí nebo ví někdo jak to aktivovat?
 
Díky moc
v.

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20221115/5e62bd7e/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list