USB kabel

Jindrich Fucik FULDA na seznam.cz
Úterý Prosinec 20 09:35:40 CET 2022


Všeobecně používaný proprietární "mechanizmus" (někdo se pokouší tvrdit že i protokol), který vytvořil qualcom pro své chipsety, aby mohl rychleji nabíjet.

ve stručnosti:
CP1 - propojíš do zkratu oba datové vodiče. Zařízení podle toho usoudí, že není připojené na regulérní USB, ale na nabíječku, která dá 500mA bez datové komunikace.
CP2 - k těm propojeným datovým vodičům ještě přilepíš odporový dělič a podle jeho hodnot zařízení pozná, jaký proud si může vzít. (přesné hodnoty si nepamatuji, je to někam až ke 2A).
CP3 - jako CP2, ale zařízení i nabíječka mají navíc tranzistor, kterým dokážou jeden z odporů přemostit. Na začátku zařízení "vyťuká morseovkou", že dokáže přijmout větší napětí, pak nabíječka vyťuká jaké má možnosti a pak si zařízení nějaké volí podle potřeby.
CP4 a další - složitější slova v morseovce.

Kupodivu v popisu nepoužívají slova jako morseovka, ale mnohem složitější termity.

jo a CP se překládá jako Charging Profile (a varianty).
Hledej na čínském tržišti "CP3 charger", dostaneš spoustu nabíječek, které se budou honosit báječnými kombinacemi napětí a proudů, co jsou schopné dodat.

---------- Původní e-mail ----------
Od: Jan Waclawek <konfera na efton.sk>
Komu: HW-news <hw-list na list.hw.cz>
Datum: 20. 12. 2022 9:18:40
Předmět: Re: USB kabel

Co je CP1/CP2 atd.?

wek

----- Original Message ---------------

>Ahoj,
>
>naątěstí takovej kabel doma nemám. Tedy mám jeden, ale tam se to čeká. To je taková ta roztrojka co má na konci microB, usbC a Lighting. 
>
>Chápu to správně, ľe takový kabel pak není schopen umoľnit nabíječce komunikovat s telefonem? Respektive je moľné, ľe má nějak zadrátované CP1 a spoléhá, ľe nabíječka dá 500mA, nebo, pokud je autor drsnějąí, tak tam bude nějaká konfigurace pro CP2 a zařízení si pak bude myslet, ľe nabíječka dá třeba 1A, ale určitě není moľné pouľívat CP3 a daląí, aby si zařízení mohlo poľádat o větąí proud?
>
>Jindra


Další informace o konferenci Hw-list