RE: OT Elektrokoloběžky

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Čtvrtek Srpen 11 11:36:27 CEST 2022


Dal bych jednoduše za povinnost vybavit koloběžky nějakým jednoduchým loggerem s bezdrátovým přenosem (něco jako elektronický tachograf v kamionech). Když může legislativa chtít podobnou věc například v dronech, proč by to nemohlo být v koloběžkách (které jsou mimochodem na počty úrazů jistě řádově nebezpečnější než drony). A výrobně je to dnes „halířová“ záležitost.

Jakub Šerých

From: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> On Behalf Of Tomáš Mádr
Sent: Thursday, August 11, 2022 10:43 AM
To: HW-news <hw-list na list.hw.cz>
Subject: Re: OT Elektrokoloběžky

A jak to v praxi u těch koloběžek kontrolují, že to nejede rychleji? Technicky by mě to celkem zajímalo. Zatím si dovedu představit zabavení koloběžky a její úřední otestování někde.
Tomáš OK2MTM

Dne 11. 8. 2022 10:29 napsal uživatel Aleš Filip <nostromo na khnet.info<mailto:nostromo na khnet.info>>:

Dobrý den,

V německu je to docela průser. Policie tam běžně zastavuje koloběžkáře, a kontroluje, jestli nemají upravený FW, a jestli jim to náhodou nejede víc než 20km/h (jinde v EU kromě itálie je limit 25km/h). Dávají za to pokuty 200€ :-)

S pozdravem,

--

 Aleš Filip

 Kutná Hora

 http://xanadu.khnet.info

Dne 10.08.2022 v 16:07 ajtservis napsal(a):
jen info. v nekterem z poslednich dtestu je i prevzaty test kolobezek z nemecka. mimochodem tam maji na kolobezky i legislativu, ne tu anarchii jako u nas. je to prave o konstrukci, brzdach atd. zajimave tam bylo, ze by jednoznacne vyhral jedem model, ale propadl na rozbor fuj veci v rukojetich riditek. to je asi posledni co kolobezkarke v praxi ohrozi :-).
tomik.


------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20220811/b86705db/attachment-0001.htm>


Další informace o konferenci Hw-list