Krystalzace IPA?

Michal Vanka junk.mv na gmail.com
Pátek Duben 8 20:28:12 CEST 2022


Pokud tomu dobre rozumim, tak to muze krystalizovat jen,
kdyz je pritomen kyslik. Cili kdyz 5L kanystr po odliti potrebneho
mnozstvi zavru, tak kyslik, ktery se do nej dostane se spotrebuje
na onu reakci a pote uz by to melo byt v cajku, ne?
Michal


On Tue, Apr 5, 2022 at 2:31 PM F_Prik <fprik na fprik.net> wrote:

> Viz též článek "Výbuchy v laboratořích, aneb zrádný isopropylalkohol"
>
> >
> https://www.tretiruka.cz/news/vybuchy-v-laboratorich-aneb-zradny-isopropylalkohol/
>
> citace:
>
>    … Právě z tohoto důvodu je např. v USA isopropylalkohol (neboli
> 2-propanol) zařazený z hlediska možné tvorby peroxidů do patřičné
> skupiny a skladovaný by měl být v laboratorních podmínkách s
> vyloučením světla a tepla a ne déle než 12 měsíců po prvním
> otevření balení. …
>
> fprik
>
> _______________________________________________
> HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
> Hw-list na list.hw.cz
> http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20220408/24e8585a/attachment.htm>


Další informace o konferenci Hw-list