Elektromotor do vody

ok2mtm ok2mtm na seznam.cz
Neděle Listopad 28 09:48:37 CET 2021


u WAPky je průměr trubky podstatně větší než průměr trysky na jejím konci a průtok je daný touto tryskou - tady nebude potřeba moc velkej, protože to má uvolňovat čurbes ve svojí těsné blízkosti. Podíval bych se na nástavce na wapku co jsou na čištění odpadního potrubí - ty pro běžné "domácí" použití mají klidně 15m hadice a fungují (trysek je tam několik a jsou dokola hlavice), ty pro "průmyslové" čištění kanalizací jsou podstatně delší, silnější a mají větší wapku, ale výsledek je taky podstatně jiný - vyhrnou tím z kanalizace klidně velké kusy cihel.
Pokud se nepůjde cestou firmy, která to vyčistí, tak bych se zamyslel ještě nad jednou drobností - jak zajistit, aby mi v tom vrtu něco neupadlo a nezůstalo tam. Firma si to pořeší, dělat to sám, tak mohu mít velký problém. Třeba taková blbě udělaná rychlospojka na levné hadici, která prostě nevydržela, a najednou je hadice uvnitř vrtu. Stejně tak manipulace s mnoho desítek metrů dlouhou hadicí není zrovna nejjednodušší a nejpříjemnější věc, pokud okolo nemám dostatečně velké pole nebo louku. Ona to bude taková celkem živá věc, snažící se o cokoliv jiného, než držet na vybraném místě. Proto to čističi kanalizací navíjejí na různě velké bubny a v ose těch bubnů mají rotační spojky.

A druhý dotaz - pokud se jíl odstraní, nedostane se tam potom znovu další? Respektive, odkud se tam vzal? 

Tomáš OK2MTM

-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Lubor Otta
Sent: Sunday, November 28, 2021 8:43 AM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: Elektromotor do vody

Na průřezu trubky rozhodně záleží, se stlačitelností to nemá nic společného. Stejný tlak v celém potrubí by byl jen při nulovém průtoku.
Lubor


Dne 28.11.2021 v 8:33 ajtservis napsal(a):
> kdyz je to nestlacitelna voda, bude tam porad +- to same ?
> opravdu nevim, ale nekdo to tady urcite upresni :-)
> tomik. 

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list