RE: zamrzání mikrotiku

Tomáš Koželuh mr.death na ipq.cz
Středa Listopad 10 10:39:39 CET 2021


Tohle neví skoro nikdo:
System - RouterBOARD - Upgrade
Ještě nikdy jsem se nesetkal s tím, že by to na něco mělo vliv, ale třeba tohle bude ten případ.
Případně to opravdu může dělat nějaká blbost v nastavení, předpokládám, že celá konfigurace proběhla nad výchozím nastavením, které obvykle celkem vyhoví. Takže by za pokus stálo udělat zálohu, pak reset nastavení bez obnovy výchozích parametrů a nastavit to od nuly. Vzhledem k tomu, že to jde celkem snadno navodit, tak prostě nastavit pár věcí (několik základních pravidel fw, IP a PPPoE) a pak zkusit navodit.
Pak bych šel cestou starších firmware, chtěl jsem napsat, že bych začal Long-termem, ale ten teď nedávno přehodili z nějaké verze 6.47 na 6.48.5, takže tahle cesta nemá význam a určitě by bylo lepší nasadit nějaký 6.47 nebo starší. Jenom bacha na to, že dostatečně starý firmware mají závažné bezpečnostní chyby a není dobré je tam nechávat.

-----Original Message-----
From: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> On Behalf Of Josef Dvoracek
Sent: Wednesday, November 10, 2021 10:30 AM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: zamrzání mikrotiku

Omlouvám se, pokud poznamenávám něco naprosto zřejmého, ale podívejte se, jestli jste Vy, nebo uživatel updatoval obojí - jak RouterOS (tedy software), tak firmware.
U mikrotiků je toto separé.

jd

On 10. 11. 21 10:24, Tomáš Koželuh wrote:
> Spíš bych naopak začal tím, že tam bude nejnovější firmware a pak bych teprve řešil nějaký downgrade. "Před časem upgrade" může být ten firmware taky už dost starý a může mít chyby, které způsobují mrznutí zcela nezávisle na VDSL.
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list