RE: Kde nakupovat kusovky součástek?

Šerých Jakub Serych na panska.cz
Čtvrtek Květen 20 11:17:07 CEST 2021


Super díky. U Digikey bohužel ani DPH a ani další „maličkosti“. Naskákalo to hlavně tím, že DHL, přes které posílají, si naúčtovalo neuvěřitelný vyřizovací poplatek, protože celní prohlášení se pravděpodobně musí rozepisovat „pro každý 0805 rezistor“ zvlášť, a když je na faktuře víc jak určitý počet položek, napálí na to DHL tuším 1500,- jen za vyřízení. ☹

Jakub Šerých

From: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> On Behalf Of Michal Grunt
Sent: Thursday, May 20, 2021 11:07 AM
To: HW-news <hw-list na list.hw.cz>
Subject: Re: Kde nakupovat kusovky součástek?

Třeba u Mouseru žádné maličkosti snad nejsou (nedávno jsem tam objednaval asi za 2000kc). Pokud koupíte nad 1500kc tak i poštovné je zdarma. DPH se pripocte rovnou v košíku a nic dalšího se platit nemusí. Divil bych se kdyby to Digikey či Farnell měl jinak.

Dne čt 20. 5. 2021 10:32 uživatel Šerých Jakub <Serych na panska.cz<mailto:Serych na panska.cz>> napsal:
Zdravím!
Potřebuji nakoupit specifičtější součástky (v GME je to těžké, když například už blbý krystal končí u pouzdra "HC49" a možná mají jednu vybranou frekvenci v nějakém SMD provedení).
Bude to dávka řekněme do 30 součástek v celkové ceně někde kolem $30 a možná bych koupil třeba 2 takové batche, takže bych se dostal někam kolem $60 -70.

Kde děláte takovéto objednávky, abyste za poštovné, cla DPH a všechny možné vyřizovací poplatky nezaplatili násobně více?

Nádherně se mi pracuje s digikey.com<http://digikey.com> (digikey.cz<http://digikey.cz>), ten web je opravdu propracovaný a je tam na jednom místě vše, o čem si bastlíř sní, ale právě, když jsem to před nějakým časem zkusil, dopadlo to tak, že podtrženo sečteno u nich, to sice nebylo nejlevnější, ale dalo se to snést. Nicméně realita po připočtení všech těch úředních "maličkostí" byla skutečně několikanásobek. ☹

 Díky za tipy

Jakub Šerých
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210520/b9c491ea/attachment-0001.html>


Další informace o konferenci Hw-list