Re: synchronni motor v gyru

Lubor Otta butan na centrum.cz
Pondělí Červenec 12 15:30:56 CEST 2021


Já kdysi měl nějaké palubní přístroje wermacht, otáčkoměr byl na vzduchovou turbínku, a horizont s asynchronním motorem.
Lubor

______________________________________________________________
> Od: "Vojtěch Petrucha" <petrucha na volny.cz>
> Komu: "HW-news" <hw-list na list.hw.cz>
> Datum: 12.07.2021 14:38
> Předmět: synchronni motor v gyru
>
>zdravim,
>v ramci vecerniho bastleni jsem chtel zprovoznit setrvacnik z gyroskopu asi z MiGu-21, ke kteremu jsem prisel kdyz se vyhazovalo smeti.. podle kolegy z letecke skupiny by to mel byt synchronni motor na 36V 400 Hz.
>vzal jsem modul STEVAL-ESC001V1 (v podstate BLDC motor driver od ST), ktery mi tu zahalel a napsal do nej par radek firmware - generovani 3 fazove posunutych sinusovek pomoci PWM a DMA bez jakéhokoliv rozbehu nebo zpetne vazby, v tom gyru se to zrejme take proste pripoji na tech 36V 400Hz.. Jako roztoci se to, ale otacky nabihaji dost pomalu. opticky otackomer co tu mam neni moc nadseny z leskleho kovoveho povrchu jen pocmaraneho cernou fixou.. Nejdrive to zere okolo 11W, po roztoceni asi 3.3W..  Predpokladam, ze to vyrazne mensi napeti, ktere umi ten kit (25V) udela jen mensi moment, ale na max. hodnotu otacek by to nemelo mit vliv (pokud ztraty nebudou vetsi), protoze back-emf je velmi male, radove do 1V (videno osciloskopem..)?  Vysledkem by mela byt jen nejaka balancujici ptakovina na makerfaire nebo noc vedcu, pokud letos budou..
> 
>diky
>v.
>_______________________________________________
>HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
>Hw-list na list.hw.cz
>http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
>
>


Další informace o konferenci Hw-list