OT: UK clo

Zdenek zdej na atlas.cz
Středa Leden 13 19:22:18 CET 2021


Tohle jsem našel v jednou diskusním fóru:
1) 
Dohoda o obchodu a spolupráci mezi EU a Spojeným královstvím stanovuje preferenční systém, který umožní dosáhnout na nulovou sazbu cla. Aby mohla být nulová sazba uplatněna, bude nutné mít k dispozici příslušné dokumenty prokazující původ zboží v EU nebo ve Spojeném království. V případě, že příslušné dokumenty nebudou k dispozici v rámci celního řízení, bude uplatňována standardní sazba cla podle Společného celního sazebníku EU.

Celní řízení
Zásilky do hodnoty 135 GBP nepodléhají clu, ale je třeba za ně odvést DPH v UK. U zásilek s hodnotou nad 135 GBP je třeba v rámci celní deklarace uvádět i původ zboží. Do budoucna by se důkaz o původu zboží (tzv. preferenční věta) měl zobrazovat přímo na štítku dopravce.

2) 
Vyreseno pomoci formulare DHL.
Zvolit moznost soukroma osoba. Nic se neplati v tomhle pripade (do 135£ potvrzeno i na DHL, dalsi poplatky jsem nepatral). Pak na strance celniku vyplnit formular kvuli kodu celnimu. Ten napsat do webu DHL. Pak popis zbozi a zkontrolovat celni dokumenty ktere se nahraji automaticky. Odeslat a melo by to byt cajk.
Je to defakto klikaci zalezitost.


-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jindroush
Sent: Wednesday, January 13, 2021 6:58 PM
To: HW-news; Jaroslav Buchta
Subject: Re: OT: UK clo

Clo se nebude vybirat, ale DPH ano a musi se papirovat. A zatim porad 
nevim jak, protoze jsem to nikdy nedelal a pravdepodobne jsem to tak 
blbe formuloval, ze zatim nikdo neporadil ;-)
J.



Další informace o konferenci Hw-list