RE: Fotorezist - fólie

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Úterý Leden 5 21:10:24 CET 2021


No já to myslel tak, že původně použiju tu obyčejnou desku koupenou s fotorezistem v GMe. Teprve když se nepovede, přijde na řadu laminace. A na těch z GMe stačí prostě pokračovat ve vyvolávání, až rezist zmizí úplně. Nejlépe při tom ještě svítit zářivkovou lampičkou.

Ale je fakt, že sice mám na pračce položený krabičky s chloridem a hydroxidem, ale už tam takhle připravený čekaj tak rok a před tím byl průměr tak 1 použití za rok:-) Aneb jednostranná deska hned vs oboustranná s prokovama za pár dní z Allpcb, je dost jasná volba:-)

Zrovna jsem v pondělí na online kroužku předváděl, jak je to snadný připravit a objednat, v jakým stádiu je výroba šílenýho spirálovýho blikátka s 96 LED a součástkama z obou stran co budou doma pájet a dnes ráno mě vzbudila SMS, že to v pátek přivezou.

PH

Od: Dalibor Smolik
Heh, silnejsie zaoxidovany znamena u mna len tmavsi, nie zeleny, ale dobra poznamka :D
Dovyvolanim ten fotorezist nezlezie, treba ho odstripovat bud  C6000/NaOH a potom sa moze laminovat zas, ide o to, aby nebol upatlany alebo spinavy a rezist dobre drzal.

On 1/5/21 4:27 PM, Pavel Hudecek wrote:
Moc pěkný. Taky bych to prakticky využil jen na výrobu stencilu, ale třeba informace, že lze udělat i masku se možná někdy bude hodit.
 
Poznámka: Za text „ Ak je meď silnejšie zaoxidovaná“ bych jako pokračování dal „schováme si takový kus na výrobu stínícího krytu, nebo jiného mechanického prvku “
 
Mimochodem, co se stane, když mám ten právě vyvolaný ku desky co se nepovedl, dovyvolám aby zmizel zbytek fotorezistu, osuším toaleťákem, vynechám všechny čistící kroky a rovnou budu laminovat?
 
PH
 
Od: Dalibor Smolik
Tu je cele know-how, pouzivam tu foliu pravidelne, ale nakupujem u p. 
Kukucku v dpsk.sk, spolu s maskou.
 
https://www.mikrozone.sk/pluginy/content/content.php?content.112
 
On 1/5/21 11:39 AM, Šerých Jakub wrote:
> Zdravím!
> Dnes na mě odněkud vyskočila tahle fotorezistová fólie:
> https://www.banggood.com/30cmx1M-PCB-Dry-Film-Photosensitive-Photoresist-Sheets-For-Circuit-Production-p-1636262.html?cur_warehouse=CN
> Nemáte s tím někdo zkušenosti? Napadlo mě, že by se s tím daly snadno z plechovek od Coly dělat stencily na nanášení pasty.
 
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20210105/4d44e2c8/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list