OT: barveni vajicek
Josef Dvoracek
josef.dvoracek na gmail.com
Pondělí Duben 5 14:39:30 CEST 2021
> vejce propíchnuté jehlou ... prošla žloutkem
Máte to opravdu vyzkoušené? Myšlena je jehla na šití, tj, v podstatě o
zanedbatelném průměru, nebo nějaká silnější?
Mám experimentálně potvrzeno, že vejce, propíchnuté pouze (!) na úroveň
bílku vybuchuje přibližně stejně, jako vejce nepropíchnuté. A vzhledem k
rychlosti expanze jsem neměl dojem, že by milimetrový otvor mohl něco
změnit, ale nevěděl jsem o Vámi zmiňované nutnosti propíchnutí žloutku..
jd
On 05. 04. 21 9:16, Jindrich Fucik wrote:
> Na druhou stranu vejce propíchnuté jehlou tak, aby jehla udělala dírku
> do skořápky a prošla žloutkem, už nebouchne. Ale na talíři není hezké,
> je takové zamíchané.
>
Další informace o konferenci Hw-list