RE: čidlo na alkohol

Miroslav Draxal evik na volny.cz
Čtvrtek Říjen 29 17:56:15 CET 2020


Dobrý den,

Nalijte tam něco takového, pokud tam je nějaká malá netěsnost, tak se to utěsní.

https://www.dilynakotle.cz/dnk-tesneni-tekute-soconheat_z3012/

Míra

 

Ps. Soused použil na blíže neurčený únik tlaku v topení, plast, CU, po ½ roku ztráta cca 1,5l topné vody. Po 2 týdnech po aplikaci ztráty vody zmizely.

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jaroslav Buchta
Sent: Monday, October 26, 2020 8:39 PM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: čidlo na alkohol

 

No chce to oskrabat poctive, ja to delal taky rovnym nozem a slo to. Profi je na to takovej cajk, co se strci do trubky a funguje podobne jako soustruh = toci se s tim a bere sponu kolem dokola.

 

Dne 26.10.2020 v 20:32 Vláďa Anděl napsal(a):

Právě to oškrábání možná bude problém. Dali mi k tomu škrabku, která je rovná, nekopíruje tvar trubky. Jestli někde není mezi těma seškráblýma proužkama mezera - no spíš jich tam bude víc.

 

Anděl

 

Dne 26.10.2020 v 19:57 Jaroslav Buchta napsal(a):

Ty elektricky tvarovky by mely byt sichr, jednak se to dela specialnim aparatem, ktery hlida prubeh napeti/proudu/cas a jednak je tam nejaky vystupek, ktery po nataveni vnitrku vyjede a signalizuje OK.

Ja to provizorne varil normalne trafem s primerenym napetim a stopkama, jeden spoj jsem zkusil a rozriznul a je to asi fakt tutovka - dokonale provarene. Jen je dulezite trubku oskrabat, aby se odstranila zoxidovana vrstva, na to maji profici taky cajk, ja lamaci nuz :-D

 

 

Dne 26.10.2020 v 19:21 Vladimír napsal(a):

Vím, že už je pozdě a máte to zasypané v zemi, ale jako nejspolehlivější (a současně nejjednodušší) indikace úniku se mi jeví mýdlová/jarová voda. I ta nejmenší netěsnost ve spoji bublinku udělá. Ale můžete to zkusit aspoň na přístupných spojích. A nevynechejte ani ten kontrolní manometr:-) Měli jsme nejmenovaného revizáka, co nás nechal vytáhnout ze země dvacet metrů plynového potrubí, aby se po třech dnech hledání ukázalo, že mu netěsní manometr...

VN

 

------ Původní zpráva ------

Od: "Vláďa Anděl" <vaelektronik na vaelektronik.cz>

Komu: hw-list na list.hw.cz

Odesláno: 26.10.2020 17:48:07

Předmět: Re: čidlo na alkohol

 

Jo, je to PE a nějaké extra spolehlivé s kdovíjakými certifikáty. Ty trubky ve vrtu jsou švýcarské, ty ostatní vlastně nevím. Elektrotvarovky jsou Fischer. Prý že svařování elektrotvarovkama je nejspolehlivější. Jsem zvyklý na polyfůzní svařování, kdy vidím, jak se ten materiál natavil a jak se nahrnul kroužek okolo svaru. Na tom vidím, že se ty materiály opravdu spojily. U elektrotvarovky utáhnu šrouby, spustím svařování a nevidím do toho, co se děje uvnitř :-( Musím jen doufat a věřit, že když vylezly caplíky, proběhlo to dobře. 

Probíral jsem to s pánem v Gerotopu a sice říkal, že když by tam byla netěsnost, že by tlak byl už dávno na nule, ale pak řekl, že už někde do lihu přidávali nějakou UV barvu a že se to sleduje speciálníma brýlema. Takže se takové případy někdy stávají. Ale zjišťuju, že nějaký mikroúnik se opravdu nedá zjistit podle změny tlaku. Je tam spousta vlivů - postupná deformace trubek (při snížení tlaku na polovinu začne zase narůstat), změny teploty, difuze rozpuštěného kyslíku. Takže jedině to sledovat v provozu.

 

Anděl

 

 

Dne 26.10.2020 v 8:37 Jaroslav Buchta napsal(a):

Ja nevim, ale predpokladam, ze ty trubky jsou z PE a maji svarovaci tvarovky a to by se muselo opravdu strasne pri instalaci podelat, aby to prosakovalo.. Nebo je to jiny material?

Nezbyl tam nekde vzduch, ktery se muze absorbovat do vody?

 

 

Dne 26.10.2020 v 8:19 Vláďa Anděl napsal(a):

Dobrý den,

protože stále sleduju natlakované potrubí ve vrtu pro TČ a potrubí do baráku a ten tlak neustále velmi pomalu klesá, už předem vymýšlím, co s tím. Může to být postupná deformace potrubí (v to doufám), nebo kyslíková difuze (únik kyslíku rozpuštěného ve vodě a do včerejška, než se výkop zasypal, i změny teploty. Pokud je tam nějaký únik, tak v řádu ml/den - při zběžné kontrole byly spoje suché. Potrubí naplním nemrznoucí směsí voda-líh a tak mě napadlo, že kdyby ve některém spoji přece jen něco málo unikalo, že se ten líh nejspíš nemá v zemi kam odpařovat a bude se koncentrovat okolo toho spoje. Když mi na parcele měřili radon, zatloukli do země trubku, z ní se vzduch tahal vývěvou a plnil do lahví pro rozbor. 

Myslím si, že tady by to mohlo fungovat podobně. Vyvrtám v zemi díru, dám tam trubku a budu z ní tahat vzduch přes čidlo alkoholu. Má to naději na úspěch, nebo je moje myšlenka zcestná? (pohyb spodní vody, která líh odnese, vypařování lihu přes zem do vzduchu ...

Anděl





_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

 





_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

 





_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

 

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20201029/ccce227f/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list