RE: Elektrocentrála

ok2mtm ok2mtm na seznam.cz
Středa Říjen 28 08:54:45 CET 2020


Podobné problémy jsme měli s vrtačkou s elektronickou regulací - hádala se při rozběhu s regulací centrály a na rozdíl od flexy s plynulým rozběhem, zde se nedalo ručně trošku roztočit. Pomohlo vzít klasickou 100W žárovku a připojit ji k centrále jako minimální zátěž. Centrála potom nemusela regulovat od nuly, ale až od 100W daných žárovkou a v pohodě to fungovalo. Centrála byla s klasickou regulací, nikoliv s invertorem na výstupu.

Tomáš OK2MTM

-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Lubor Otta
Sent: Wednesday, October 28, 2020 8:32 AM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: Elektrocentrála

No ale ten motor určitě není zhasnut regulátorem centrály. Chcípne protože jeho (odstředivý) regulátor nestihne včas přidat plyn, možná karburátor má nějaký propad výkonu při regulaci? To by možná šlo i vyreklamomovat. Na skokové připojení odporové zátěže pro špičkový výkon to nedělá?
Nebo zkusit soft start, na chvíli odpor před spotřebič.
Lubor


Dne 28.10.2020 v 1:01 Róbert Šuška napsal(a):
> Zdochne motor. Skusali sme to drzat rucne "na plny plyn" a tak zapnut a aj tak do zdochlo. Je teda pravda, ze sa pohybujeme na hrane, resp. za hranou vykonu. No nepocitali sme, ze to bude tak presne vypinat 😊. Nedalo by sa to kompenzovat kondenzatorom paralelne napr. k mraziaku? 😃.
>
> -

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list



Další informace o konferenci Hw-list