RE: Samolepky na panely přístrojů

Radek Benedikt benedikt na lphard.cz
Úterý Červen 9 14:03:31 CEST 2020


Smysluplný den,

Celkem bych to opravdu nechal na té reklamce, udělat panel s potiskem a výřezy je pro technologie co používají celkem běžná věc. Doba kdy se to na jedné mašině potisklo,.... nebo se to muselo jet přes sítotisk je pryč.
Vezme se fólie, potiskne se, různě rozřeže,.. Pracné jsou jen věci vyžadující lepení fólie s výřezy na sebe - tj. třeba průhledy na displej a zároveň díry skrz obě vrstvy pro tlačítka. Tady jde o to jak přesný má být soutisk. Co běžná reklamka neudělá jsou panely s fóliovými tlačítky (resp. tam je to na hraně) a pružinkami (taková ta pukátka) a prolisy fólie pro ně. To už jsem si nechával dělat a kompletovat u https://www.atmsitotisk.cz/

Běžné panely - prohnat to nějakou kombinovanou tiskárnou co to umí potisknout a vyřezat, a slepit případně dvě popř. více vrstev na sebe (což dělají i profíci, u pár kusových sérií se nevyplatí výseková mašina). Dá se to udělat stejně jako vícevrstvé tišťáky, resp. klasický tisk na offsetu - na kraj se dají soutiskové značky/díry a až je to celé tak se to ořízne. U těch tlačítkových nesmyslů co mi dělali u kamaráda v reklamce  to bylo celkem jednoduché, dva trny na desce, na ty se to natáhlo a slepilo. Obdobně jako se kdysi lepily štítky na CDčka. Natáhnout etiketu na trn, nasadit na něj CDčko a přilepit.

PS. Technologie se prostě mění, za chvíli bude problém i s osvitkami, nové stroje mají bezfilmový osvit přímo na kovolisty.

Radek (benedikt2hw.cz)




Další informace o konferenci Hw-list