RE: Samolepky na panely přístrojů

Zdenek zdej na atlas.cz
Neděle Červen 7 07:53:10 CEST 2020


Používám to podobně. Jen ta bílá potištěná je samolepící, takže není potřeba ta oboustranně lepící základní.

 

Pak jsem se ještě setkal s variantou, kde byl displej a tlačítka byla klasická průmyslová (průměr 22 mm). Tam byl štítek vytištěný zrcadlově otočený na průhledné samolepící folii a lepil se zespodu na plexisklo. Přes něj bílá samolepící folie s výřezem pro displej. Plexisklo mělo díry na tlačítka, které se nožem vyřízly i do folií. Následně se to k panelu upevnilo pomocí těch tlačítek, které šly skrz všechny vrstvy.

 

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of ok2mtm
Sent: Saturday, June 6, 2020 8:29 PM
To: 'HW-news'
Subject: RE: Samolepky na panely přístrojů

 

Praktická zkušenost – okénko pro  klasický LCD displej 2x16 znaků jsem musel udělat z 3mm silného plexiskla, jinak se displej vždy zblbnul, když do něho v EMC zkušebně prskali 8kV výboje. Nálepku, bez tlačítek, jsme nechávali v reklamce dělat třívrstvou – oboustranná lepící fólie a potištěná bílá fólie s prořezanými otvory pro konektory, displej a LEDky, na to celoplošně průhledná „podlahová“ fólie s otvory prořezanými pouze pro konektory. Tak podlahová fólie je silná a nemá hladký, ale mírně drsný povrch. Perfektně to chrání potisk, je to odolné proti poškrábání a nejsou na tom vidět otištěné prsty. S trochou snahy se to dalo i odlepit a nalepit znovu.

Všechny vnější rohy musí být zakulacené, jinak se každá fólie bude mít snahu odlepovat. Lepili jsme to většinou na kovové skříně nalakované práškovou barvou, méně často na plastové. Drželo to na obojím.

 

Tomáš OK2MTM

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20200607/6926137b/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list