Zasilky z ALI

Petr Zahradník clexpert na clexpert.cz
Sobota Říjen 5 19:42:32 CEST 2019


Práce na poště opravdu žádné terno není. Poštovní doručovatelky to mají ještě těžší a je to pěkná pruda. Na druhou stranu, je to jejich práce. Asi nikdo z nás si nemůže dovolit zákazníkům stěžovat a dělat svou práci špatně, přestože mnohdy také děláme klidně zadarmo nebo se ztrátou. Takže ani já nebudu dělat práci za pošťáky, tak to prostě je. To bych mohl dělat práci za každou přepravku, která ke mně jezdí. Žádný z nich to nemá jednoduché.

Mimochodem, já mám velmi dobrou pošťačku. Kdysi mi kňučela, že mi každý den nosí plný batoh pošty a že jsem až na konci cesty po sídlišti a tahá to celou tu trasu už od rána. A jestli bych si nemohl pro tu poštu chodit apod. Vysvětlil jsem jí, že kdysi jsem měl na poště box, tak jsem si pro tu poštu chodil, ale když se zbláznili a začali za něj chtít přes 400 měsíčně oproti dřívějším asi 120 měsíčně, tak jsem se jim na to vykašlal. A dokonce mi to takhle vyhovuje mnohem víc. No a ona často skučela a skučela. Jednou jsem někam jel a volám jí, že si ji najdu na sídlišti a vezmu poštu, by mi řekla, kde se nachází. No a ona že to pro mě ještě nemá. Nakonec jsem zjistil, že o 4 vchody dál ode mě má pošta na jednom baráku takovou velkou zamykatelnou bednu. Ona si ráno na poště zásilky roztřídí, moje zásilky (a možná i nějaké další) dá do pytle a pošťácké auto jí to odveze do téhle bedny. Takže ona si vesele špacíruje po sídlišti bez mých zásilek a pak ty moje vyndá z bedny a nese jen 4 vchody. Takže je potřeba to brát s hodně velkou rezervou.

Nebo třeba když je vyúčtování od družstva, tak ona dostane celé sídliště doporučené zásilky do vlastních rukou výhradně adresáta. To je radost. To se z toho může zbláznit. Oni jí to jsou schopni dát všechno v jeden den. A pak je 14 dní na poště narváno. Já na poštu nechodím, pokud mi zásilku nedonese, že to třeba nestihne, a uloží ji na poštu, nechám si ji znovu donést. Zavolám na poštu a oni zásilku znovu připraví k doručení. To udělala jednou, no. Druhý den tu zásilku tedy nesla znovu a lehce se mračila. Ale co chci říct. Na jednu stranu ji člověk může litovat, že dostala třeba několik tisíc zásilek. Na druhou stranu, družstvo (a potažmo každého z nás nájemníků na sídlišti) ta legrace stála opravdu pěkný balík. Doporučený dopis do vlastních rukou není zadarmo. Pošta za to tedy dostala mnoho a mnoho desítek tisíc korun. A díky tomu ona může dostat výplatu. Chápu, že by každé doručovatelce vyhovovalo, kdyby dostala do chlebníku 5 dopisů, které by krásně roznesla ve svém rajonu a pak mohla jít domů. Jen by si ji pak pošta asi nemohla dovolit živit.

Petr Zahradník, počítačový expert
e-mail: clexpert na clexpert.cz
mobil: 602 409 601, telefony: 475 501 627, 910 256 000
http://www.clexpert.cz, http://www.zahradniksebavi.cz
Petr Zahradník, Computer Laboratory
Obvodová 740/14, 400 07 Ústí nad Labem

-----Original Message-----
From: Hw-list <hw-list-bounces na list.hw.cz> On Behalf Of Zdenek
Sent: Saturday, October 5, 2019 7:03 PM
To: 'HW-news' <hw-list na list.hw.cz>
Subject: RE: Zasilky z ALI

Když vidím tu fluktuaci na přepážkách na poště, tak to asi opravdu nebude žádné terno. 
Z.

-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jindrich Fucik
Sent: Saturday, October 5, 2019 9:51 AM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: Re: Zasilky z ALI

A neřekla k tomu, že má malej plat? To bych se divil, protože to jsou 
dvě věci, které opakují pořád kolem dokola.
Pokaždé jim na to odpovím, že s tím přístupem si ani ten malej plat 
nezaslouží a že co jako čeká, že jí někdo bude platit za její krásu?

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list


Další informace o konferenci Hw-list