HDD BarraCuda

AZe aze na seznam.cz
Pátek Květen 31 22:05:22 CEST 2019


Přišel jsem na to právě v novém nasu Zyxel 542, kde jsou jeho 3 kolegové, při pokusu o vytvoření Raid5. Jsou nové a všechny se řádně hlásí jako 3,64TB, jen tento ne. Zvláštní je, že i bios PC ho vidí menší (píše 3000 a něco GB, to je podivné). Dále je mi divné, že se k jeho SN nezná ani rodná firma, SN ostatních jsem netestoval. Teď běží sám v nasu Synology, probíhá formátování, uvidíme.
aze 

From: Josef Zeman 
Sent: Friday, May 31, 2019 9:04 PM
To: HW-news 
Subject: Re: HDD BarraCuda

Zdravím,

připojit, nechat detekovat, podívat, co našel. Pár příkazů o disku prozradí vše. Přesvědčovat netřeba. BTW formátoval jste ho nějak? Neměl ho už někdo v ruce? Partišna, kterou widle neznají, nemusí být vůbec vidět. Někdo si tam mohl dát kus pro Linux a zbytek po widle.

Zeman


31. května 2019 20:18:57 SELČ, AZE <aze na seznam.cz> napsal: 
Nemám Linux, a i kdyby, jak ho mám přesvědčit, že má být 4 TB a ne 3?aze-----Původní zpráva----- From: Pavel TrollerSent: Friday, May 31, 2019 7:55 PMTo: HW-newsSubject: Re: HDD BarraCudaZdravím,  může to být jen moje specifická deformace, ale zkusil bych ho připojitk jakémukoliv Linuxu. Ten nelže a rovnou z dmesg lze vyčíst praktickyvše. Pokud i tam nebude kapacita sedět, vzhůru na reklamaci.  Zdraví PavelZdravím. Mám před sebou disk Seagate 4 TB ST4000DM004. Připojen na SATA řadič PC, který zvládá 4TB bez problémů, ve Správě disků, se hlásí jako 2794,42 GB, v biosu téhož PC jako 3000 GB a se správným typovým označením ST4000.....Na stránce https://www.seagate.com/support/downloads/ Firmware Down Loads se po zadání jeho SN ZFN2350S objeví ???No firmware found for this serial number???. SN je zadáno správně.Co si o tom myslet? Podle mne je to na reklamaci.aze------------------------------------------------------------------------------HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.czHw-list na list.hw.czhttp://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list ------------------------------------------------------------------------------HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.czHw-list na list.hw.czhttp://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
-- 
Odesláno aplikací K-9 Mail ze systému Android. Omluvte prosím moji stručnost. 


--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20190531/aea0508c/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list