Tester 74xx

Michal Grunt michal.grunt na gmail.com
Sobota Říjen 20 19:19:46 CEST 2018


Dekuji za tipy, ale stejně bych s tim neotestoval vsechno.

http://www.nostalcomp.cz/pdfka/test_ttl_cmos.pdf

Tedy asi bych nemusel testovat vse, třeba bych kapnul hned na první spatny obvod, který bych vytahnul… a kupovat vse znovu znamena to koupit od x dodavatelu, protože nikdo nemá vse potřebný (ty TTL obvody). Asi si dam něco dohromady uz jenom ze studijních duvodu a mohu si to v budoucnu přizpůsobit jak bude potreba. Na nepajivem poli by to slo dělat, ale raději ten cas venuji finalnimu vyrobku, který bude opakovatelne použitelný.

Od: Dalibor Smolik
Odesláno:sobota 20. října 2018 9:05
Komu: hw-list na list.hw.cz
Předmět: Re: Tester 74xx

Vsetky cinske programatory v style G540 a spol. vedia aj zakladne testovanie TTL a CMOS logickych obvodov, myslim ze to by mohla byt schodna cesta.

Dalibor

On 10/19/18 7:45 AM, Michal Grunt wrote:
Potrebuji otestovat par obvodu 74xx (jednoduché testovani jestli není obvod uplne kaput). Premyslel jsem, ze bych si na to udělal nejaky tester i pro pouziti do budoucna. Na ALI se da cosi poridit za cca $25, ale je to cerna skrinka. Nasel jsem i českou konstrukci, ale taky k tomu není zdrojak (mozna po dohodě s autorem… nezkoumal jsem), ale je inspirativní.
 
http://www.nostalcomp.cz/ic_tester.php
 
Pak jsem nasel toto coz by mi vyhovovalo.
 
https://hackaday.com/2018/02/15/building-an-arduino-smart-ic-tester-for-25/
 
Jsou  tomu zdrojaky, plosny spoj se da nechat ihned vyrobit u Číňanu. Ale nejak se nezdá napájení testovaneho obvodu. Asi se spina primo nohou procesoru. Kdežto ta česká konstrukce to resi asi daleko lepe. Co myslíte bylo by dobry tu Arduino konstrukci alespon doplnit o ochranné rezistory k testovane patici? Pripadne to trochu předělat i co se tyce napájení testovaneho obvodu (česká konstrukce používá relatka).
 
MG
 


_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20181020/fec07ea3/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list