RF detektor

ok2mtm ok2mtm na seznam.cz
Úterý Listopad 6 23:15:00 CET 2018


Já jsem to spíše myslel tak, že lépe je to použitelné do skalárního analyzátoru než do wattmetru. A v malém dynamickém rozsahu, tj. okolo zvolené "nuly", se potom dají využít i ty méně než desetiny dB.
Tomáš OK2MTM

Dne 6. 11. 2018 19:24 Daniel Valuch <balu na k-net.fr> napsal(a):
>
> Prevodova charakteristika je zvlnena, takze na absolutne meranie typu nastavim bod na -10dBm a +10dBm nie je moc pouzitelne. Ale na merania typu mam seriu 100 kusov a chcem aby mali vsetky rovnaky vystupny vykon (ktoreho absolutna hodnota moze mat chybu 1dB) je to vyborne. 
> Zvlnenie prevodovej charakteristiky je zavisle len na vstupnom vykone, takze sa da obycajne dohnat kalibraciou... 
> b.
>
>
>
> On 06/11/2018 19:05, ok2mtm wrote:
>>
>> Ty zlomky dB jsou vhodné nikoliv kvůli měření absolutního výkonu, ale kvůli měření odchylek v zisku nebo útlumu, tam je to krátkodobě dá použít (nevadí dlouhodobá nestabilita) a nastavovat na 0,1dB může být hrubé.
>>
>> Jinak ty logaritmické detektory všechny fungují i na vyšších kmitočtech, akorát jim klesá citlivost a tím i dynamika.
>>
>> A jedna praktická ­– pozor na přetížení vysokým výkonem. Když se to stane, tak se usmaží nejcitlivější detektor, a klesne citlivost na malé signály – prostě to místo od -70dBm ukazuje najednou až třeba od -50dBm.
>>
>> Tomáš OK2MTM
>
>


Další informace o konferenci Hw-list