YouTube bylo Re: Notebook

Zuffa Jan ZuffaJ na cgc.sk
Čtvrtek Červenec 26 11:46:53 CEST 2018


Moja dostala google ucet ked mala 1 rok. Urobil som to preto aby som jej rezervoval nazov mailu.
Musel som klamat aby som ho vobec mohol zalozit.
Teraz ma 10 a uz 5 rokov ho pouziva :)

j.

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Martin Hanek
Sent: Thursday, July 26, 2018 11:38 AM
To: hw-list na list.hw.cz
Subject: OT: YouTube bylo Re: Notebook

Dcera (10 let) dostala před měsícem svůj první Android mobil. Nedávno Google zpřístupnil v ČR Family link - pomocí tohoto se dá dítěti monitorovat a nastavovat účet na dálku z jiného Android zařízení. Tak si říkám, že to bude dobré, udělal jsem jí účet, zadal věk 10 let, připojil na Family link - vše OK.

Jenže Google se rozhodl, že pod 13 let blokuje YouTube. Takže ten jí nejede a já to nemohu nijak nastavit. Je jediná co jí to nejde, všichni souputníci YouTube mají.
Proto všichni děcka při zakládání účtu musí lhát a dávají se starší. Pokud jí nastavím věk 13let, pojede jí YouTube, ale tím vypadne z Family Link, protože nad 13 let se dítě stává samostatným a Google rozhodl, že rodiče už nemají právo jim účet monitorovat a ovládat.


Martin Hanek
Dne 26.7.2018 v 11:16 Peter janiš napsal(a):
Dneska děcka koukají online, třeba naše na Déčko, pohádky na Streamu atd. (o Youtube ani nemluvím - youtubeři, nesmysly, nechápu ...).
Tak toto je pliaga dnešnej doby, pozerať na nedonosencov ako sa škeria do kamery. Filtrovať youtube ako celok sa dá cez SquidGuard (ktorý tiež úspešne používam), ale predsa - sú tam aj zaujímavé a poučné videá. Toto zatiaľ neviem ako poriešiť. Zatiaľ len osobným do/roz-hovorom.

p.j.

------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20180726/38e5c4bc/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list