tlc5920 16x8 led driver/controller

David Belohrad david na belohrad.ch
Pondělí Srpen 27 21:58:31 CEST 2018


Ahojte,

ma prosim nekdo zkusenosti s tl5920?

www.ti.com/lit/ds/symlink/tlc5920.pdf


nevim jak spravne formulovat muj dotaz. ... nefunguje to a asi nerozumim, jak to ma fungovat. Datasheet je velice skoupy na informace. a at delam co delam, led matrix zobrazuje hovadiny. Vyrobil jsem kus systemverilog kodu, ktery dava 'blank' signal trvale na log. L. Necham vzdy do 16 bitoveho registru nacist pro dany radek tu 16-bitovou informaci, po kazdych 16 bitech vytvorim puls na LATCH (transision L->H->L), a na kazdych 16-bitech cykluji csel vzdy dvakrat (tedy mezi dvema latch impulzy ma csel hodnotu 0,1 pak 2,3 pak 4,5), a tedy jeden 'frame' vyzaduje 4x latch - celkove 64 bitu poslanych na kazdy frame, ktery cykluje csel od nuly do sedmi.

Kdyz to spustim a divam se na data na SIN/SOUT, vsechno vypada perfektne, logicky. Ovsem diody si delaji co chteji. nektere z nich slabe sviti, nektere silne, skoro to vypada, jako kdyby nebyl dostatecny proud tema diodama, nebo dochazelo k nejakemu mixu mezi logikou CSEL pinu a seriove linky. Napada me jenom, ze signal BLANK proste z nejakeho neznameho duvodu musi byt take pouzivan. Ja jej mam trvale na nule, protoze chci mit ty diody neustale zapnute.

Tak me napadlo, nema k tomuto driveru nekdo kod napsany pro ... cokoliv? arduino/jakykoliv mikrokontroler, abych si mohl proverit jestli casuji jak mam? K cemu je BLANK?

ztratil jsem s tou hovadinou cely den

diiky.

.d.


Další informace o konferenci Hw-list