OT Otaceni fotek v defaultnim vieweru (bylo Mizeni ikon)

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Pátek Srpen 3 09:58:17 CEST 2018


Ne. To není nultý, ale první. A už podle screenshotu se musí lézt do nějakého menu (kde nejsou uvedeny klávesové zkratky) a navíc tam není delete a protože je lossless, musel bych pokusně zjišťovat, zda je to ten použitelný lossless. Takže ho nemíním ani zkoušet.

Nultý je default viewer z WinXP.

Stejně tak vyhovuje viewer z w7, ale nepodařilo se mi ho vyextrahovat tak, aby šel použít ve w10. A ten co je ve w10 už nevyhovuje, právě kvůli lossless. Už mě nebaví to pořád dokola opakovat.

Opakování Ctrl+C:
Podstata této práce je, kouknout, nic/smazat/otočit, další fotka, kouknout, ... Nejlíp to jde v tom default vieweru z Win7, tam se jen mačká šipka doprava, občas Del a občas klikne na otočit. A tomuto se zatím nejvíc přiblížil Zoner se šipkou a Del/Ctrl+R/Ctrl+L. Bohužel se ptá po Del, což taky není dobrý, ale z vyzkoušených zatím nejlepší.

Poznámka: Jedná se o desítky tisíc fotek denně, zpracování ve várkách po tisících. Ztráta kvality nevadí, jsou to jen náhledy. Vadí, pokud se použije lossless metoda se změnou EXIF (jinak je to super, jen se 1 bajt změní z 1 na 6).

Takže jestli někdo máte XP nebo 7 a podaří se Vám vyextrahovat prohlížeč obrázků tak, aby šel použít v 10, tak prosím o zaslání do mailu. Z těch XP by to mohlo být snazší, ale nikde v okolí už nemám PC, kde by byly nainstalované. Ze 7 je to složité a nepodařilo se.


PH

From: Martin Hanek 

Myslíte:
https://www.google.com/search?q=PhotoScape+3.7&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
Dne 3.8.2018 v 9:17 Pavel Hudecek napsal(a):

  Na rychlé úpravy... V tomto případě je požadavek na ještě rychlejší:-) 

  5 Image Viewing... A ze seznamu nejlépe vyhovuje ten nultý, jen ho není kde stáhnout:-) 
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20180803/19acaae0/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list