Re: testovací zařízení na potraviny
Miroslav Mraz
mrazik na volny.cz
Pondělí Květen 22 21:12:10 CEST 2017
Však jo, tou chemií to ale líp "naprogramujete" než hnojem, dá se to
přesněji dávkovat.
Mrazík
Dne 22.5.2017 v 20:39 gatilo napsal(a):
> 22.5.2017, 20:32:19
>
> Mrkev je puvodem rostlina z chudych pud, je tedy genecky
> naprogramovana, aby si v dobach hojnosti vytvarela zasoby dusicnanu.
> Da se to resit tak, ze mrkvi, behem rustu dodavate dostatek dusiku,
> ale kratce pred sklizni, dusik stopnete a nechate rostlinu spotrebovat
> ty nahromadene zasoby.
> Je to ovsem, proveditelne spise pri pestovani v hydroponii, inertnich
> substratech a pod. nez nekde v eko-bio zahradce.
>
> S pozdravem Pavel
> mailto:gatilo + zavinac + centrum.cz
>
> --
> Miroslav Mraz napsal:
>
>> Jeden známý zemědělec mi říkal, že fakticky vzato "ekologické"
>> zemědělství je podvod - když je mrkev pěkná, velká (ošklivou a malou
>> nikdo nekoupí), tak je na ní vidět, že si toho dusíku natáhla z půdy
>> docela dost. A je úplně jedno, zda to bylo z hnoje nebo z chemie. Mrkev
>> prostě ten dusík k růstu potřebuje.
>
Další informace o konferenci Hw-list