vykonovy UZ menic

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Sobota Únor 11 16:47:03 CET 2017


“je uzpůsobena k lepení pomocí dvousložkových epoxidových lepidel.” Nic o něčem poddajném. Takže asi kovový nástavec přilepený epoxidem. Ale raději ne klasický Epoxy 1200, protože “je nutné užít lepidel se zvýšenou teplotní odolností”.

A na tom nástavci něco, aby trubka dobře přisedla. Z důvodu účinnosti přenosu by to něco mělo mít minimální stlačitelnost a nejlépe i rychlost zvuku blízkou rychlosti v okolních kovech (první co mě napadá: voda, dokonale mokrej hadr).

Pokud je k dispozic fréza a měnič jde rozebrat, možná by se dal žlábek pro trubku udělat rovnou do toho spodního dílu měniče.

Nebo z toho udělat atypickou myčku:
- Měnič nalepit na nějakou plechovku, do které se trubka vejde.
- Nalepit na nástavec, který pasuje na konec trubky

Čím to plánujete budit?

PH

From: Vláďa Anděl 
má někdo tady zkušenosti s použitím UZ výkonového měniče?  Uvažuju že si koupím tenhle měnič http://www.sleviste.cz/pajecky-prislusenstvi/ultrazvukovy-piezoelektricky-vibracni-menic-50w/  a chtěl bych s tím čistit měděnou trubku od železitých usazenin. Jenže jak energii přenést na válcový povrch? Když k tomu udělám silikonový nástavec, přenese se přes něj energie, nebo se energie pohltí v silikonu a ten se bude přehřívat? Nebo jiný materiál než silikon? Dokázal bych si představit i kovový nástavec a jen s malou vrstvou silikonu - něco poddajného by tam asi být mělo. 


Anděl




--------------------------------------------------------------------------------
_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz
Hw-list na list.hw.cz
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20170211/3c50b7a6/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list