RE: Osazování DPS

Rousek Libor LRousek na cz.pepperl-fuchs.com
Čtvrtek Listopad 5 06:39:24 CET 2015


Ano, právě tyto další služby jsou mnohdy důležité a proto mě zajímaly Vaše zkušenosti s těmito firmami. Papír toho snese hodně, ale realita může být trošku jiná a osobní zkušenosti jsou neocenitelné.
Naše požadavky nejsou zas tak velké – jedná se o plošné spoje do induktivních senzorů – jsou většinou poměrně malé a na jeden přířez se jich vejde několik desítek, takže pro vzorky nám postačuje osadit třeba i jen jeden přířez. Např. firma Safiral, u které jsem to poptával, nám nabídla přířez se 192 ks PCB, což už je zbytečně moc. V takovém případě by bylo výhodné, kdyby firma mohla na jeden přířez osadit několik variant (pro různá provedení senzorů).
Používáme standardně součástky 0402, pouzdrům BGA se snažíme vyhýbat, ale i tyto už dnes používáme. Kromě standardních součástek používáme přesné odpory a kondenzátory + pár ne úplně standardních součástek (např. laserovací odpory). Firma Safiral ale byla schopna si všechny tyto součástky obstarat sama, což vidím jako výhodu, ale zřejmě to bude standard u všech těchto firem.
EMC zkoušky si děláme sami, tam podporu nepotřebujeme. Důležitá je pro nás především kvalita osazení, protože senzory potom prochází různými teplotními šoky.

From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Jan Brož
Sent: Wednesday, November 04, 2015 8:37 PM
To: HW-news
Subject: Re: Osazování DPS

Nebo JabloPCB Jablonec nad Nisou. Osazovačských firem je v ČR dost, namátkou Elitronic, Hokami, ATM elektro, Awos apod. Spíš než po ceně bych šel po možnostech firmy - informativní zkoušky na EMC, kontrola (např. AXI nejen na BGA pouzdra), konzultace s vývojem, s technology apod. Také je otázka, co si představujete pod pojmem vzorky (pro někoho jsou vzorky 3ks, pro někoho 300ks) a jak složité desky máte.

---------- Původní zpráva ----------
Od: Rousek Libor <LRousek na cz.pepperl-fuchs.com<mailto:LRousek na cz.pepperl-fuchs.com>>
Komu: HW-news (hw-list na list.hw.cz<mailto:hw-list na list.hw.cz>) <hw-list na list.hw.cz<mailto:hw-list na list.hw.cz>>
Datum: 4. 11. 2015 8:28:23
Předmět: Osazování DPS


Dobrý den,



chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s osazováním DPS (prototypů, ne pro sériovou výrobu) u externích firem. My jsme si zatím nechávali všechny DPS osazovat u mateřské firmy v Mannheimu (drahé, ale jsou schopni nám dodat prototypy řádově během 3 týdnů, pokud je velký tlak na termín, tak i dříve), případně v Singapuru (kde máme také SMD osazování – dodací lhůty jsou ale minimálně 6 týdnů, spíš delší).



Nedávno jsem byl na jednom semináři, kde měla prezentaci firma Safiral, která se zabývá zakázkovým osazováním DPS. Nechal jsem si u nich zpracovat cenovou nabídku, standardní doba osazení je podobná jako u naší mateřské firmy, cena je o něco vyšší. Přesto bych to rád u nějaké prototypové zakázky vyzkoušel, abychom měli alternativního dodavatele v případě, že by v Mannheimu měli kapacitní problém.



Předpokládám ale, že řada lidí zde na fóru už něco podobného řešila a třeba byste doporučili jinou firmu…



Děkuji,

Libor Rousek

[YouTube: Pepperl+Fuchs auf YouTube]<http://www.youtube.com/user/PepperlFuchsGmbH>

[Follow us on Twitter]<http://www.twitter.com/pepperlfuchs>

________________________________
[Pepperl+Fuchs GmbH]<http://www.pepperl-fuchs.com>

SocialMedia2014

Důležité upozornění:
Tento e-mail včetně jeho příloh obsahuje tajné a právně chráněné informace, které jsou určeny pouze adresátovi. Pokud nejste oprávněným adresátem, ihned to prosím sdělte odesílateli a tuto zprávu a její přílohy vymažte. Neoprávněné předávání, zhotovování kopií a jakékoliv pozměňování e-mailu je zakázáno.
Odesílatel neručí za obsahy pozměněných e-mailů.

Important Information:
This e-mail message including its attachments contains confidential and legally protected information solely intended for the addressee. If you are not the intended addressee of this message, please contact the addresser immediately and delete this message including its attachments. The unauthorized dissemination, copying and change of this e-mail are strictly forbidden. The addresser shall not be liable for the content of such changed e-mails.
_______________________________________________
HW-list mailing list - sponsored by www.HW.cz<http://www.HW.cz>
Hw-list na list.hw.cz<mailto:Hw-list na list.hw.cz>
http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20151105/3c6619ce/attachment.html>
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: image001.png
Type: image/png
Size: 6620 bytes
Desc: image001.png
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20151105/3c6619ce/attachment.png>


Další informace o konferenci Hw-list