OT- Jak stáhnout cíle z navigace Škoda - Columbus - řešení ???

Stanislav Šmejkal smejkal na smejkal.com
Úterý Únor 24 21:26:41 CET 2015


Dne 24.2.2015 v 20:59 Kručinský Ladislav napsal(a):
> Tak jsem dnes byl v autorizovaném servisu (ADIV Ostrava) a přejímací technik mi sdělil, že takový požadavek ještě neřešili, společně jsme prolezli všechna zákoutí v menu a pak řekl, že ho to zajímá a že zavolá nějakému konzultantovi u výrobce. Asi za hodinu mi volal a sdělil že:
> a) - exportovat cíle z navigace nelze, bylo by to v rozporu s nějakými právy na ochranu (teď to zní blbě ale v momentě kdy mi to vysvětloval to jakési stopy logiky mělo), cíle se v případě prodeje/převodu dají pouze vymazat. Prosím neflambovat dále tento bod, soustředit se na další:
> b) - existuje na webu škodovky program "My Destination" který prý umožňuje velmi komfortním způsobem zadávat na paměťovou kartu vlastní cíle a pak je naimportovat.
> Nu, řekl jsem si, že si jenom vypíšu z navigace ty moje cíle ve zkratkách - jedná se převážně o zákazníky, kamarády a některá místa pro paragliding a na mapě si to vyhledám a naklikám. Svatá prostoto jak jsem byl naivní. Jednak je program obtížno ovládat - nikde ani náznak pomoci, zato o tom jak dostat připravená data z SD do navigace jsou tam tři videonávody a dva listy tištěných instrukcí. Stejně jsem ale nebyl schopen dosáhnout ničeho jiného kromě zoomování a hledání hospod. Po přechodu z IE na Chrome (nikde ale není ani náznak, že IE může mít nějaký problém) přibyla na pravé myši funkce zadání cíle. Trochu jsem zajásal, než jsem zjistil, že mne ta softwarová stvůra po kliknutí do místa kde je třeba provoz zákazníka stejně sama přemístí na nejbližší restauraci a nabídne její souřadnice. Každý slušná aplikace zpravidla obsahuje odkaz na svého správce či tvůrce - zpětná vazba od neznalých uživatelů je to nejcennější. Tady ne - Simply Cleverest...
> Pokud se chce někdo pokusit vyvést mne z omylu a obhájit u mne naprosto pošramocenou pověst Škodovky, prosím:
> http://mydestination.skoda-auto.com/?appVIN=&appLanguage=cs-CZ
> Ve zkratce oč mi jde:
> kliknutím na cíl, kterým může být i křižovatka v poli dostanu souřadnice, které dalším kliknutím umístím do seznamu mých cílů (tato položka tam je). Mám možnost si upravit jeho název. Nic více, nic méně. Přenést tento seznam do navigace díky trottelfest návodu na stránkách budu umět. Ale jak ho získat? Ach jo...

Zkuste ten import vlastních cílů. Já zkusil GPX a asi 2 stránky systémových
chyb.

Standa


Další informace o konferenci Hw-list