OT Doporucte kreslici program (win)

Pavel Hudecek edizon na seznam.cz
Neděle Únor 22 14:23:21 CET 2015


Díky, ten vypadá moc pěkně, dokonce má na skupiny stejnou klávesovou zkratku jako Visio.

Trochu otravné ale je, že si nepamatuje rozměry a polohu okna. Prostě se pokaždé pustí maximalizovaný a po odmaximalizaci je okno malinké a na náhodném místě. Nedá se to pamatování někde zapnout?

PH

From: iko 
Inkscape


Dňa 22. februára 2015 14:06:11 CET používateľ Pavel Hudecek <edizon na seznam.cz> napísal: 
Dobrý den všem,doporučte prosím vektorový kreslící program. Měl by být co nejpodobnější starému (předmicrosoftímu) Visiu, nebo MSdraw, co bylo v MS Works.Teď jsem se asi 10 minut snažil pracovat s Open Office Draw, ale to je hrůza. Zoomovat v obraze se dá asi jen z menu. Má tam sice teoreticky praktické možnosti, jako "Přizpůsobit šířce", jenže to funguje ve stylu "Teď přizpůsobit a pak na šířku kašlat". Nemá to žádný normální kreslící nástrojový panel, ...Co bych od takového programu očekával:1. Vektorový.2. Klikací nástrojové panely na skoro všechno, ale s malými ikonkami, aby nezabraly půl obrazovky.3. Snadná práce s gridem a rozměry v metrických jednotkách.4. Snadná práce se skupinami- Vyberu nějaké objekty, udělám z nich skupinu a od teď se chová jako jeden objekt, se kterým se
dá hýbat, měnit mu rozměry, ..- Skupina nesmí zaniknout vytvořením jiné skupiny, ani ukončením programu.- Uvnitř skupiny mohou být další skupiny.- Editace vnitřku skupiny bez toho, aby se musela zrušit.5. Možnost vložit bitmapu a pak jí třeba nazoomovat, nebo přes ní něco nakreslit.6. Možnost vložit přes schránku graf třeba z OO, který se bude chovat jako skupina.7. Možnost vložit přes schránku obrázek z tohoto programu třeba do OO, aby zůstal vektorový.Tohle všechno zvládalo např. to staré Visio a většinu zvládal i ten MSdraw, který jsem v minulém století používal ve Win 3.11. Najde se něco moderního a nejlépe free, co by to umělo taky?
------------- další část ---------------
HTML příloha byla odstraněna...
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20150222/fb261d7d/attachment.html>


Další informace o konferenci Hw-list