RE: Kvíz ? - RFID čip - čtení čísla

Kručinský Ladislav ladislav.krucinsky na linde-mh.cz
Pátek Únor 28 22:48:19 CET 2014


Zdravíčko, pane Hanku asi máte pravdu neb to číslo 4102 figuruje v popisu toho transponderu v dokumentaci jednoho z těch systémů.
Jinak dovolím si přiložit excelovskou tabulku, kde mám porovnání desíti karet (plastové - formát kreditky) a jednoho čipu (kulatého přívěšku - to je číslo karty 0)
Budu teď mít týden dovolenou, takže moc děkuju za podněty ale vrátím se k nim až toho 10.3.

zdravím
L. Kručinský

-----Original Message-----
From: Hw-list [mailto:hw-list-bounces na list.hw.cz] On Behalf Of Martin Hanek
Sent: Friday, February 28, 2014 9:08 PM
To: HW-news
Subject: Re: Kvíz ? - RFID čip - čtení čísla

Vy popisujete výstup Wiegand u karet resp. čteček HID. Tam se jedná doopravdy o 26 až 40 bitové karty. Ale tady se spíše jedná o klasické
125 kHz karty typu EM4100/4102, které mají celkem 64 bitů a z toho jsou
40 bitů data, kde je 32 bitů číslo karty.

Martin Hanek

Dne 28. 2. 2014 21:03, Glajc Pavel napsal(a):
> Máme na firmě použity karty HID rovněž na 125kHz. Máme dva systémy, které používají stejné karty. Přístupový systém do firmy a čtečky v autech. Převodem čísel jsme se také dost natrápili.
> Pokud máte čtečku na jejímž výstupu jsou surová data, většinou to bývají datové vodiče DATA 1 a DATA0, máte skoro vyhráno. Pověsíte si na ně paměťovej oscilo a sejmete hardvérově surová data.
>
> Například my to měli tuším takto: V klidu jsou datové vodiče (oba v H) 
> pokud je výstupem 1, pak na datovém vodiči DATA 1 je puls do L, řádově okolo 1ms, pokud je výstupem 0, pak na datovém vodiči DATA 0 je opět puls do L, stejné šířky. Vzniklé slovo pak vyjde prostým sečtením nul a jedniček. Délka slova bývá 26, 28, 30, 32 nebo 40 bitů, možná dnes i více. Vlastní kodování pak dělá procesor systému. Nějčastěji se odmázne první nebo poslední bit a pak se třeba ze zbylých 17 udělá dekadické číslo a to se v systému používá. Někdy to bývá zrcadlově. Doporučuji si surová data napsat na proužek čtverečkovaného papíru (0a 1) z obou systémů a ta pak mezi sebou posouvat či zrcadlit. Je to rychle vidět když se to shodne. Možná se některá surová data shodnou s těmi co jste napsal, já to zkusím, ale chvilku to potrvá..... Z kratšího ale nikdy delší nevypočítáte. Bližší Vám kdyžtak napíšu v Po, až budu v práci, nemám podklady u sebe a moc si to už nepamatuju. Princip ale jo.
> Pavel Glajc
> ----- Původní zpráva -----
>> Odesilatel: "Kručinský Ladislav" <ladislav.krucinsky na linde-mh.cz>
>> Příjemce: HW <hw-list na list.hw.cz>
>> Datum: 28.02.2014 18:19
>> Předmět: Kvíz ? - RFID čip - čtení čísla Dobrého večera přeji.
>> Měl bych tady takovou věc:
>> Používáme systémy na autorizaci pomocí RFID od dvou výrobců. Každý má vlastní čtečku ale oba systémy jsou schopny pracovat s obyčejnými čipy 125 kHz jaké prodává například Flajzar.
>> Každý systém "nějak" zobrazí kód který z transponderu přečetl ve formě hexa znaků ale každý naprosto jinak. Pochopitelně bych rád oba systémy obsluhoval jedinou čtečkou (a jediným programem) ale nejsem schopen najít funkci, která by byla schopna převod provést. Uvedu zde tři příklady, přičemž bych rád našel funkci která převede kód A na kód B. Zkoušel jsem si to rozepsat do bitů (na Excel je to příliš dlouhé) a posouvat nebo otáčet vůči sobě, leč nenašel jsem ani kousek shody.
>> Asi je tam nějaká nelogičnost (nejsem zběhlý v záležitostech kódování) neboť kódy A se mění jenom v třech posledních znacích zatímco kódy B v osmi prvních. To asi odporuje možnosti nalézt funkci A-->B ale nedá se najít B-->A ?
>> kód A: 0F02A6D068     kód B: 6FFED09953FEAA01
>> kód A: 0F02A6D0E6     kód B: 2AFE709853FEAA01
>> kód A: 0F02A6D204     kód B: 25FE909F53FEAA01
>>
>> Děkuji za případnou radu.
>> Kručinský.
>>

_______________________________________________
HW-list mailing list  -  sponsored by www.HW.cz Hw-list na list.hw.cz http://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list
------------- další část ---------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: porovnání kódů.xlsx
Type: application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet
Size: 9422 bytes
Desc: porovnání kódů.xlsx
URL: <http://list.hw.cz/pipermail/hw-list/attachments/20140228/403ae2cb/attachment.xlsx>


Další informace o konferenci Hw-list